Waarschijnlijk korter dan je denkt: zo lang duurt de ideale vakantie

Heb je eigenlijk geen vakantie op de planning staan maar begint het tóch te kriebelen nu iedereen om je heen de koffers pakt? Snappen we helemaal. Mocht je besluiten om nog vliegtickets te boeken, ga dan niet voor een kort weekendje weg. Om echt tot rust te komen, heb je namelijk toch écht langer dan één week nodig. En dit is waarom.

Volgens onderzoek hebben we gemiddeld acht dagen nodig om tot onszelf te kunnen komen, zo vertelt de Vlaamse psychologe Fanya Verhenne aan De Standaard. Voor die tijd ben je nog niet ontspannen genoeg om je werk volledig te kunnen loslaten én de stress dus te laten varen.

Langer op vakantie?

Veel langer op vakantie gaan dan acht dagen heeft daarentegen ook weinig zin. Dit heeft ermee te maken dat je vakantiegevoel vanaf dag één toeneemt en een piek bereikt op dag acht. Na die achtste dag begint deze curve opvallend genoeg aan een heuse daling met een dieptepunt op dag elf. Dan zou je geluksgevoel weer helemaal instorten.

Lees ook
Hoge boetes: in déze Europese vakantielanden is autorijden met slippers verboden

Activiteiten

Ben jij iemand die maar moeilijk rust kan nemen op vakantie? Dan moet je daar toch ook mee oppassen. Als je je hele trip vult met allerlei activiteiten kom je alsnog niet aan die broodnodige ontspanning. De kans is dan groot dat je er een andere soort stress voor terugkrijgt en dat is niet de bedoeling natuurlijk!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Grazia | Beeld: Shutterstock

The post Waarschijnlijk korter dan je denkt: zo lang duurt de ideale vakantie appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven