Wandelgids: waar kun je wandelen in Zeeland?

Daar aan de kust, de Zeeuwse kust. In Zeeland is veel meer te doen dan een dagje strand. Een stevige wandeltocht, bijvoorbeeld. Waar kun je wandelen in Zeeland? 

NS-wandeling Duinen van Zoutelande

Voor als je meteen zin hebt in een flinke kuitenbijter. Vanaf station Vlissingen loop je in dertien kilometer naar Zoutelande of, als je nog energie hebt, in negentien kilometer naar Westkapelle. Je loopt onder andere over de boulevard van Vlissingen en over verschillende stukken strand. Enige conditie is vereist.

Meer informatie over deze route. 

Fruitroute bij Kapelle

Kapelle wordt ook wel de Bloesem van Zeeland genoemd, en dat is niet voor niets. Tijdens deze wandeling loop je dwars door de vele boomgaarden en daarom is ie extra leuk om te doen in het voorjaar. In de zomer kom je vooral veel kleinfruit tegen zoals pruimen, frambozen en bessen. In totaal loop je zo’n zeventien kilometer.

Meer informatie over deze route. 

Stadswandeling door Hulst

Minder zin in een lange wandeling en liever cultuur snuiven? Dan zit je goed met deze stadswandeling door vestingstad Hulst. Tijdens deze route van drie kilometer loop je over de vestingwerken en kijk je uit over de stad. Onderweg wandel je lang verschillende monumenten en oude poorten. Ook leuk: de vele terrasjes waar je langskomt.

Meer informatie over deze route.

Tussen de vogels in natuurgebieden Levensstrijd en Rengerskerke

Ben je van de vogels, dan kun je je hart ophalen tijdens deze wandeling. In de winter zijn er veel overwinteraars zoals smient, wulp en wintertaling en in de lente vind je er broedvogels als de grutto, kievit en tureluur. De route is in totaal zo’n tien kilometer.

Meer informatie over deze route. 

Meer lezen

Bekijk ook de wandelgidsen uit andere Nederlandse provincies. 
Wist je dat er ook georganiseerde wandelreeksen door heel Nederland bestaan? 
Ook leuk: deze 11 vlonderpaden in eigen land. 

Tekst Bente van de Wouw  Fotografie John van Weelden/Unsplash.com
Gepubliceerd op 9 mei 2024

Scroll naar boven