Wanneer is de beste tijd om de wintersport te boeken?

Voor een wintersportvakantie wil je natuurlijk niet te veel betalen. Maar hoe doe je dat, een goedkope vakantie boeken? Wanneer is de beste tijd voor het boeken van de wintersport? Boek je ruim van te voren, misschien wel met vroegboekkorting? Of wacht je tot het laatste moment en ga je voor een last-minute aanbieding voor de skivakantie? Het zijn veelgestelde vragen onder wintersporters. We zetten alles voor je op een rij.

Het juiste moment om te boeken

De afgelopen jaren zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar het juiste moment om een vakantie te boeken. En daar komen wisselende resultaten uit.

Vakanties, of dat nu om losse vliegtickets of om pakketreizen gaat, zijn een kwestie van vraag en aanbod. Grote vraag en een klein aanbod zorgen voor een stijging van prijzen. Ver voor de vertrekdatum is de vraag klein en het aanbod groot, wat resulteert in goede prijzen.

Uiteindelijk is flexibiliteit het codewoord als het om goedkope vakanties gaat. Hoe flexibeler je bent in bestemming of vertrekdatum (het hoogseizoen vermijden), hoe voordeliger je op wintersport kunt. Maar dat is natuurlijk niet voor iedereen weggelegd.

Is vroegboekkorting écht interessant?

Kan je niet wachten tot het volgende wintersportseizoen en wil je ruim van tevoren je wintersportvakantie boeken? Dat heeft een hoop voordelen. Zo weet je in ieder geval zeker dat je op vakantie gaat naar je favoriete bestemming, want wie vroeg boekt heeft ruime keuze. Je hebt dan niet te maken met accommodaties die al vol zitten. Zeker voor wie gebonden is aan bepaalde weken om op vakantie te gaan, zoals de schoolvakanties in de kerstvakantie of voorjaarsvakantie, is het verstandig om ruim op tijd te boeken.

Vroege boekers kunnen vaak ook gebruik maken van vroegboekkorting. Dat zijn vaak hele goede aanbiedingen. Heb je een bepaalde accommodatie in gedachten die je goed is bevallen, en die je voor de volgende wintersportvakantie weer zou willen boeken, dan zou ik zeggen: wachten tot de vroegboekkorting ingaat en op dat moment meteen vastleggen.

Als je weet dat je sowieso in een bepaalde week op vakantie wil gaan, en de bestemming staat ook vast, dan moet je in dit geval altijd proberen gebruik te maken van vroegboekkorting.

Hoe hoog is de vroegboekkorting? Het percentage vroegboekkorting wisselt enorm per boekingssite, net als de periode waarin deze korting geldt. Wil je hier gebruik van maken, dan is het vooral goed om verschillende aanbieders te vergelijken.

Scroll naar boven