Categorieën
RSS feeds

Wat je niet moet doen tijdens je vakantie op Bali

Het is niet moeilijk om verliefd te worden op Bali. Deze geweldige bestemming is heel divers. Je kunt op het eiland genieten van prachtige stranden, oneindige rijstvelden, authentieke Balinese cultuur, een vriendelijke bevolking en heerlijk eten. Ben je sportief? Dan is surfparadijs Canggu een dikke aanrader. Ook feestbeesten kunnen hier, en in andere kustplaatsen, hun ei kwijt. Toch heeft Bali, net zoals elke vakantiebestemming, een aantal dingen die je er beter niet kunt doen. Wij geven tips om je reis naar het Indonesische eiland nog leuker te maken.

Wat je beter niet kunt doen op Bali: de don’ts

1. Op één plek blijven

Een all-inclusive vakantie naar een prachtig resort op het oog? Bali is zo veelzijdig dat het zonde is om je hele verblijf op één plek te blijven. Het eiland rondreizen is superleuk en je krijgt op die manier een goede indruk van het échte Bali. Want dat is op de meeste plekken toch heel anders dan een populaire badplaats. Verdiep je in de cultuur, maak af en toe een praatje met de lieve bevolking en bewonder het prachtige binnenland. Kies je toch voor één plek als uitvalsbasis? Maak dan geregeld vanaf daar uitstapjes naar andere mooie plekken op Bali. Of kies een paar mooie resorts uit en verblijf daar minstens een paar dagen.

➤ Vanuit Sanur en Ubud kun je gemakkelijk uitstapjes maken naar prachtige plekken in het binnenland. Wil je langer dan een paar dagen op één plek blijven? Dan tippen wij het Alaya Hotel in Ubud en het Segara Village in Sanur.

Het Alaya Hotel in Ubud is een plaatje!

BRON