Categorieën
RSS feeds

Wat kost een rondreis door Europa?

Een rondreis door Europa is een ervaring voor het leven, iets dat je nooit meer vergeet. Maar wat kost een roadtrip door Europa eigenlijk? Je vraagt je misschien af waar je qua kosten ongeveer rekening mee moet houden als je door Europa gaat rondreizen. We hebben de kosten voor je op een rij gezet in dit artikel.

Met de auto of camper door Europa reizen

We gaan ervan uit dat je met de auto of camper door Europa gaat reizen en dat je overnacht op campings, zelf kookt en boodschappen doet. Voor benzine, overnachtingen en bezienswaardigheden kun je een dagbudget aanhouden van ongeveer 100 euro per dag. Dit budget hangt natuurlijk ook af van de prijzen in het land waar je op een bepaald moment bent. Het is dan ook ruim genomen.

Kosten benzine en tol

De kans is groot dat het grootste deel van je budget naar benzine gaat. Afhankelijk van het aantal kilometers dat je reist en de prijzen in het land waar je bent, kun je uitgaan van zo’n 60 euro per dag. In landen als Frankrijk en Italië is de benzine vaak vrij prijzig. Leg je kleinere afstanden per dag af en maak je dus minder kilometers, dan zijn de kosten uiteraard lager. In sommige landen krijg je te maken met tolwegen. Houd hier rekening mee in je begroting.

Kosten uit eten

Tijdens je reis wil je vast niet alleen maar koken, maar ook af en toe uit eten. In een gemiddeld restaurant in Frankrijk of Italië kun je rekening houden met prijzen van ongeveer 25 euro per persoon voor een hoofdgerecht en een paar drankjes. In landen zoals Polen en Slowakije ben je veel minder geld kwijt voor een etentje.

Kosten kampeerplekken

Als je kiest voor eenvoudige kampeerplekken, dan ben je in landen zoals Duitsland, Frankrijk of Italië gemiddeld 20 euro tot 25 euro per dag kwijt. Dit is erg afhankelijk per camping. Je kunt het beste een ruim budget aanhouden voor het geval dat je een keer niet op een goedkopere camping terecht kan.

Overige kosten rondreis Europa

Naast kosten voor benzine, kampeerplekken, boodschappen en af en toe uit eten moet je ook geld reserveren voor overige kosten. Denk aan kosten voor parkeren, wassen, belastingen en andere onvoorziene kosten zoals een doktersbezoek of medicijnen die kunnen ontstaan. Voor overige kosten kun je het beste een budget van ongeveer 80 euro per dag reserveren.

BRON