Categorieën
RSS feeds

Welke kleding draag je als je gaat vliegen?

Je koffer is vol, je leukste outfits heb je ingepakt. Je bent klaar voor vertrek. Alleen nu vraag je je af, wat moet je aantrekken in het vliegtuig? Strakke kleren zijn geen optie, zeker niet als je lang in het vliegtuig moet zitten. Losse kleren zijn comfortabel, maar je wilt er ook nog een beetje leuk uitzien tijdens je reis. Best een dilemma dus.

Een comfortabele broek

Een broek die lekker zit is een van de belangrijkste dingen als je gaat vliegen. Kies voor een broek die lekker veel stretch heeft en die lekker zit. Een sportlegging of een joggingbroek hoeft nu ook weer niet, maar kies in ieder geval voor een broek die niet knelt of op je buik drukt. Kies een broek waar je je altijd comfortabel in voelt. Een lange broek is vaak het beste. Met een korte broek loop je de kans om koude onderbenen te krijgen tijdens het vliegen.

Onderbroek

Een onderbroek die lekker zit is misschien wel net zo belangrijk als het dragen van een comfortabele broek. Ook voor je onderbroek geldt dat deze niet moet knellen en lekker zit. Als man kies je daarom het beste voor een herenboxer en als vrouw voor een slip. Zorg ervoor dat je boxer of slip niet te groot of te klein is, maar gewoon lekker zit.

Meerdere lagen

Naast een comfortabele broek is het handig om meerdere lagen aan te trekken. Bijvoorbeeld een t-shirt en een vest of een sweater eroverheen. Je vest of sweater kun je uittrekken als je het te warm krijgt. Krijg je het koud zodra je bent opgestegen of een dutje doet tijdens de vlucht dan trek je hem gewoon weer aan. Denk ook aan extra sokken voor als je koude voeten krijgt. Ook hier geldt, worden je voeten te warm dan trek je je sokken gewoon weer uit.

Schoenen

Ook comfortabele schoenen zijn belangrijk in het vliegtuig. Op een vliegveld moet je vaak lang lopen. Daarom is het belangrijk om schoenen aan te trekken die lekker zitten. Hakken zijn een minder goed idee. Met sneakers of platte dichte schoenen zit je altijd goed. Instapschoenen zijn handig. Zo kun je tijdens het vliegen makkelijk je schoenen aan en uit doen. Met veterschoenen gaat dat bijvoorbeeld wat lastiger. Slippers kunnen ook prima, maar het kan zijn dat je last van koude voeten krijgt tijdens het vliegen. Neem in dat geval extra sokken mee. Je slippers over je sokken aantrekken is weer geen goed idee. Dus trek ze uit zodra je geland bent.

BRON