Werken in het buitenland? Dit zijn de beste landen om dat te doen

Vaak betekent reizen dat je vrij bent van werk en even helemaal niets hoeft. Het is voor lichaam en geest een welverdiende vakantie van het werk van alledag. Maar niet iedereen zit zo in elkaar. Wat als je tijdens het reizen juist graag ervaart hoe het moet zijn om in dat land te wonen? Of wat als je niet genoeg geld hebt om alles te doen wat je wil, tijdens je reis? Je kunt er dan voor kiezen om tijdens je reis te gaan werken, of te gaan reizen voor je werk. Vooral in deze landen is dat aantrekkelijk.

De expat

In een onderzoek van ExpressVPN komt naar voren dat voor expats, dus mensen die zich wat langer ergens vestigen, onder andere Dubai een goede locatie is. Het is een enorme hotspot die bij veel beroemdheden en mensen met een kantoorbaan populair is. Logisch: het is er altijd zonnig en je kunt er genieten van een leven in een zeer moderne stad die van alle gemakken is voorzien. Vooral de technologiesector schijnt er enorm aan te trekken, naast het feit dat je er op een beter dan wereldwijd gemiddeld salaris kunt rekenen. Inkomstenbelasting? Dat kennen ze daar niet.

Op de tweede plek staat Singapore, het metropool tussen Maleisië en Indonesië waar veel van de rijkste Aziaten zich vergapen aan feestjes, roem en mooie steden met hoge wolkenkrabbers. Er is veel werk, vooral als je iets in de financiële wereld doet, en de salarissen zijn dan ook redelijk hoog, wat gecombineerd met lage belastingtarieven uitkomt op een heerlijk leven.

Liever iets dichter bij huis? Probeer dan Berlijn. De Duitse hoofdstad is vooral cultureel gezien eindeloos interessant, maar staat ook nog eens bekend als een van de groenste steden van de wereld. De arbeidsmarkt groeit en bloeit bovendien lekker mee en is erg breed: je kunt de IT in, voor een klantenservice werken, maar bijvoorbeeld ook bijdragen aan de maatschappij door aan de slag te gaan in de kinderopvang of het onderwijs. Wel liggen de salarissen over het algemeen wat lager, maar de kosten voor levensonderhoud zijn dat ook.

Scroll naar boven