Winter in Canada: ontdek Edmonton en ga skiën in Marmot Basin

Canada is een betoverende winterbestemming die op ieders bucketlist thuishoort. De witte bergtoppen van de statige Rocky Mountains vormen het decor voor een onvergetelijke wintervakantie. Daartussen vind je zeker ook bijzondere steden, zoals het aantrekkelijke Edmonton. Combineer een stedentrip in deze leuke stad met skiën in Marmot Basin in Jasper National Park en je hebt een winterse droomvakantie te pakken!

Winter in Edmonton

Edmonton is de hoofdstad van de Canadese provincie Alberta. Het is dé festivalstad van Canada omdat hier uitzonderlijk veel festivals georganiseerd worden. Zeker ook in de winter, dan staan er maar liefst acht winterfestivals op de planning. In de winter, als alles om je heen wit is, is Edmonton een sprookje. Met schaatsbanen, ijskastelen en duizenden lichtjes. Heel tof is het Silver Skate Festival (van 9 tot en met 19 februari 2024) met adembenemende ijssculpturen van kunstenaars van over de hele wereld.

Het is een grote stad – een huurauto is onmisbaar. Edmonton ligt op een prachtige plek aan de rivier North Saskatchewan, een gletsjerrivier met de oorsprong in de Rocky Mountains. Het hele gebied rondom de rivier wordt de River Valley genoemd, de perfecte speeltuin voor toffe outdoor activiteiten zoals fatbiken of een Segway tour. En je kunt er ook een mooie hike maken. Het is ook een opvallend culinaire stad met bijna alleen maar goede en hippe restaurants en bars.

Ook de natuur is vlakbij, zoals Elk Island National Park, een prachtig natuurgebied met bizons en elanden op ongeveer 40 minuten rijden van de stad. In de winter maak je hier de mooiste sneeuwschoenwandelingen.

Een avondje naar de Edmonton Oilers om een ijshockeywedstrijd te zien is ook altijd een goed idee!

▸ Tip: Vanuit Nederland vlieg je met KLM rechtstreeks naar Edmonton in Canada. Vanuit Amsterdam is het 8,5 uur vliegen. Ook het tijdsverschil met Edmonton is acht uur. KLM vliegt in de winter drie keer per week: op dinsdag, donderdag en zaterdag.

Edmonton is een levendige stad die actievelingen zal aanspreken

Scroll naar boven