Winter in Savoie Mont Blanc: ontdek Megève en Val d’Arly

Bij een winterreis naar de Franse Alpen denk je al snel aan de bekende, hoog gelegen skidorpen waar jaarlijks veel Nederlanders naartoe gaan. Er is echter nog veel meer te doen in de regio, ook als je geen begenadigd skiër bent of juist van wat meer afwisseling houdt! We nemen je mee naar de regio Savoie Mont Blanc, vlakbij, hoe kan het ook anders, de Mont Blanc!

Megève: charmant én authentiek

Op ca. 1.100 meter hoogte ligt één van de oudste en mooiste wintersportdorpen van Frankrijk: Megève. Het stadje stamt uit de 13e eeuw en ligt tussen de bergen, maar er is veel ruimte omheen waardoor je er nog steeds een weids gevoel hebt, en er ook in de maanden met de kortste dagen nog veel zonlicht in het dorp komt. Bovendien is het centrum autovrij, staat vol met authentieke gebouwen en er is geen uitzicht verstorende hoogbouw. Dit is echt één van de charmantste bergdorpjes in Frankrijk waar we geweest zijn. Zeker nu in donkere maanden de kerstversiering overal word opgehangen waan je je bijna op de set van een romantische kerstfilm!

Begin vorige eeuw wees de Franse Barones van Rothschild het dorp aan om het St. Moritz van Frankrijk te worden. Er werd flink geïnvesteerd in het dorp en vanaf de jaren ‘20 kwamen veel koninklijke families en andere notabelen graag naar het dorp om er te wintersporten. In 1933 werd er ook één van de eerste kabelbanen in Frankrijk geopend. Naast skiën is er in dit charmante en familievriendelijke dorpje nog veel meer te doen.

Het idyllische centrum wordt doorkruist door twee riviertjes

Scroll naar boven