Zo beleef je de perfecte nazomer in Ischgl: ontdek de Golden Summits

In de Paznaun in Oostenrijk duurt de zomer nog veel langer dan je denkt. De nazomer is misschien wel het allerleukste seizoen in de bergen, als de bomen langzaamaan oranje-rood kleuren.

In de dorpen Ischgl, Galtür, Kappl en See ervaar je herfst als nooit tevoren. Maak kennis met het boulderen, vlieg als een vogel door de lucht en misschien word jij wel de nieuwe wereldkampioen e-biken? Het kan allemaal tijdens de Golden Summits!

De voordelen van de Alpen in de herfst

Hoewel de Oostenrijkse Alpen altijd mooi zijn, heeft de herfst wel een hoop voordelen. Het landschap verandert langzaamaan en de mooiste herfstkleuren komen tevoorschijn. De nazomer is vaak aangenaam qua temperatuur, het is juist fijn dat het iets minder warm is dan in de zomer. Dan is het ook leuker om erop uit te trekken, om herfstwandelingen te maken, om te gaan fietsen of om te boulderen. Daarvoor ben je in Ischgl en het Paznaundal op de perfecte plek. En in de nazomer is het ook nog eens een stuk rustiger om de Alpen in alle rust te ervaren.

Beleef de Golden Summits

De Golden Summits staan in het teken staan van sportieve, culinaire en culturele activiteiten. Het doel is om je de herfst op een unieke en spannende manier te beleven. Je hebt de kans om een nieuwe sport te proberen, in een ontspannen setting.

Tijdens ieder weekend zijn er ook zogenaamde ‘side events’ waar je het traditionele veedrijven kunt leren, oude handwerken kunt proberen en er is overal veel muziek.

Deze vijf Golden Summits staan in 2023 op de planning:

31 augustus – 2 september: E-Bike World Cup voor iedereen in Ischgl en Galtür
9-10 september: Boulder Weekend in Galtür
21-24 september: Golden Summits Classics im Überblick
23-24 september: Mountainbike Weekend in Kappl
6-8 oktober: Paraglide Weekend & Relay Triathlon ‘Geigerman’ in See

Zo mooi is de herfst in de Paznaun

Scroll naar boven