Zo kom je tot rust in de Franse natuur!

Zomervakanties. De een kiest ervoor om in hetzelfde dorp te blijven op een rustige camping met dezelfde bekende gezichten die er al 20 jaar komen. De ander vliegt de halve wereld over om innerlijke rust te vinden. Maar als de camping om de hoek iets te dichtbij is, en de innerlijke rust niet gevonden hoeft te worden aan de andere kant van de planeet is er natuurlijk altijd een vakantiepark frankrijk met haar prachtige natuur!

Natuur

Overweeg eens een vakantie die je niet zo snel zou doen: een wandelvakantie in Frankrijk bijvoorbeeld. Het land heeft prachtige kusten en binnenlanden waar je je ogen uitkijkt over hoe mooi de natuur is. Als je op zoek bent naar een stevige klim kun je je helemaal verliezen in wandelpaden in de Pyreneeën en aan de grens met Zwitserland.

Anderzijds heb je heel veel keuze aan golvend landschap met minder extreme elevatie, zoals de regio’s in het noordwesten van Frankrijk. Hier kun je een dagje wandelen langs pittoreske bergdorpjes zonder dat je het gevoel hebt dat je je voeten eraf hebt gelopen.

En vooral als je opgroeiende kinderen en huisdieren hebt, wordt het lastig om de hele familie in de bergschoenen te krijgen voor een wekenlange trek. Maar het is zeker de moeite waard om een of twee dagen te reserveren om een wandeling te maken, en uit te zoeken welke dorpjes je zou willen aandoen in de regio.

Scroll naar boven