Zo maak je vrienden in een nieuwe omgeving

Leuk, dat verhuizen naar een nieuwe plek. Maar spannend is het ook, zeker wat nieuwe vrienden maken betreft. Met deze tips wordt het makkelijker. 

Het is al eng genoeg om te besluiten: misschien is het tijd voor een nieuwe omgeving. Daar komt nog eens bij dat je er misschien niemand kent. Zeker in het begin kan dat zorgen voor eenzaamheid. Journalist Tara Kenny herkent dat en schreef erover in een artikel voor Frankie. Ze verhuisde niet één maar twee keer naar een nieuwe stad en is inmiddels expert op het gebied van vrienden zoeken. Misschien heb je baat bij een paar van haar tips.

Zo maak je nieuwe vrienden

Accepteer de eenzaamheid voor nu
Een goede eerste tip. Want: alles is tijdelijk en je eenzaamheid dus ook. Je ontkomt er in het begin niet aan, maar dat betekent niet dat je maar bij de pakken neer moet gaan zitten. Weleens op date geweest met jezelf? Dit is het moment.
Maak gebruik van het netwerk dat je al hebt
Misschien kennen zij wel iemand die weer iemand kent die weer iemand kent die in dezelfde stad woont als jij. Zit je plotseling aan de koffie met een wildvreemde die toch niet zo onbekend is. Vriendschappen ontstaan op de meest bijzondere manieren, dus geef het ook een kans via deze weg.
Zoek de mensen op
Door een cursus te volgen, bijvoorbeeld. Of een nieuwe hobby te proberen. Ga op kookles, schrijf je in voor salsadansen of sluit je aan bij de lokale hardloopgroep. Je leert sowieso iets nieuws en misschien maak je onderweg ook wel nieuwe vrienden.
Gebruik een app
Online daten bestaat niet alleen voor liefdesrelaties, ook voor het vinden van vriendschappen zijn er apps. Het voordeel hiervan is dat je meteen weet of iemand gemeenschappelijke hobby’s heeft, of eenzelfde levensstijl. Handig!

Meer lezen

Waarom we zo graag ergens bij willen horen. 
Doen waar je zin in hebt, zonder te wachten op gezelschap: dit is solosofie. 
Waarom je niet alles bij één persoon hoeft te vinden. 

Tekst Bente van de Wouw  Bron Frankie Fotografie Leigh Love/Stocksy
Gepubliceerd op 28 september 2023

Scroll naar boven