Zo maak je zelf een paasbrood voor tijdens de brunch

Ga je met Pasen ook heerlijk lang aan tafel om samen te brunchen? Het paasbrood kan dan niet ontbreken. Zo bak je er zelf een.

De supermarkten lijken al een paar weken (het lijkt elk jaar wel vroeger) vol te liggen met paaseieren, -stollen en matses. Maar je kunt ook zelf in de keuken aan de slag gaan. We zochten een aantal recepten voor een paasbrood voor je uit.

Voor iedereen een paasstol

Klein maar fijn: deze paasbroodjes van Laura’s Bakery. Het is even een werkje, maar het resultaat is een grote schaal vol kleine paasstollen. Je kunt het recept hier bekijken.

Gluten- en lactosevrij paasbrood

Dit brood is helemaal plantaardig. Handig als je een allergie hebt, maar ook als je gewoon liever geen melkproducten of gluten wilt eten. En heel fijn wanneer je niet zo veel tijd hebt: in een uurtje staat deze paasstol al op tafel (volgens de site zelfs met een schone keuken). Het recept kun je bekijken op de site van Oh my Pie.

Paasbrood met een twist

De Jumbo kiest voor een andere variant van het paasbrood. Het doet een beetje denken aan breekbrood. En door het witte glazuur weer een beetje aan een kaneelbroodje. Maar het is toch echt een paasbrood met abrikozen en rozijnen. Ze zien er in elk geval heerlijk uit. Je kunt het recept op de site van de Jumbo bekijken.

Meer lezen

Zo maak je zelf kaneelbroodjes.
Zo maak je een zomerse aardbeiencake met kaneel.
Met deze app krijg je een berichtje als de buurvrouw weer koekjes gebakken heeft.

Tekst Rachel Vieth  Fotografie Maddi Bazzocco/Unsplash.com
Gepubliceerd op 1 april 2021, laatst bewerkt op 25 maart 2024

Scroll naar boven