Zo mooi is de Ninglinspo wandeling in de Ardennen

Voor mooie hikes dichtbij huis moet je in de Belgische Ardennen zijn. Op een paar uur rijden van Nederland ligt een waanzinnig outdoor-gebied te wachten met bergen, watervallen, bossen en kastelen. Eén van de meest populaire hikes in Wallonië is de Ninglinspo wandeling. Deze wandeling neemt je mee langs het riviertje Ninglinspo, door een eeuwenoude bos en langs verschillende watervallen. Zet deze wandeling maar op je bucketlist!

De wandeling is vernoemd naar het bergriviertje dat naast het wandelpad stroomt. België heeft overigens maar één bergriviertje, dus het is ook nog eens uniek.

De start van de Ninglinspo wandeling

De Ninglinspo wandeling is niet eens echt super lang. Het is een route van 6 kilometer. Volgens de bordjes doe je daar 2 uur en 45 minuten over, al is dat natuurlijk afhankelijk van hoe vaak je stopt en hoe snel je wandelt (de meeste mensen doen het iets sneller). Onderweg zul je flink wat klimmen, het is zeker geen vlakke hike. Neem dus in ieder geval water mee voor je van start gaat. Goede wandelschoenen zijn sowieso een must.

Om het startpunt van de route te vinden rijd je naar ‘Taverne Restaurant Ninglinspo’ in het kleine plaatsje Sedoz (direct aan de doorgaande weg) in het hart van de Belgische Ardennen. Naast dit restaurant vind je een parkeerplaats, waar bordjes je de weg wijzen waar de wandeling begint. Parkeren is hier overigens gratis.

Het is altijd slim om een wandelkaart mee te nemen als je in de Ardennen op pad gaat. Je hebt namelijk lang niet overal goed bereik met je telefoon. Als is dat bij de Ninglinspo wandeling eigenlijk niet nodig omdat de route goed wordt aangegeven met bordjes onderweg.

Het beste seizoen om de Ninglinspo wandeling te doen

Omdat de Ninglinspo zo mooi is, is het ook een populaire route om te wandelen. Wat ook meespeelt is dat het geen super zware hike is, en dat de meeste mensen deze kunnen toen. Deze toegankelijkheid maakt het nog aantrekkelijker. In de zomermaanden kan het hier dan ook best wel druk zijn. Veel mooier is het om deze wandeling in de herfst te doen. De bossen zijn in het najaar sowieso het allermooist, als de rode herfstkleuren zich weer laten zien. Dan ervaar je de groene en heuvelachtige bossen van de regio van Aywaille op z’n best.

De traditionele wandelroute is 6 kilometer

Scroll naar boven