Categorieën
RSS feeds

Zo mooi is een mini roadtrip naar Kaap de Goede Hoop!

Mocht je Kaapstad nog niet op je bucketlist hebben gezet, dan wordt dat de hoogste tijd. Kaapstad is één van de leukste en mooiste steden ter wereld, en dat komt ook wel een beetje omdat je daar een ongelofelijk mooie roadtrip kunt maken: naar Kaap de Goede Hoop. Het is het zuidelijkste puntje van het Kaapse Schiereiland en wordt ook een beetje gezien als de plek waar de Atlantische Oceaan en de Indische Oceaan elkaar ontmoeten. Dat is niet helemaal waar, want dat is een klein stukje verderop, maar deze symbolische betekenis van Kaap de Goede Hoop is wel bewaard gebleven.

Wanneer je in Kaapstad bent, dan moet je zeker weten één dag van je tijd uittrekken voor een mini roadtrip naar Kaap de Goede Hoop. Het is niet zozeer dat beroemde bordje op de winderige kaap dat indruk maakt, maar het is vooral de reis er naartoe. De weg naar Kaap de Goede Hoop is zo ongelofelijk mooi om te rijden, zeker wanneer je kiest voor Chapman’s Peak Drive (ooit is uitgeroepen voor een van de mooiste wegen ter wereld). Een fenomenale kustweg die zich door het rotsachtige landschap kronkelt.

De perfecte route naar Kaap de Goede Hoop

Wanneer je begint in Kaapstad dan is dit de ideale route om te rijden. Deze stops moet je sowieso maken, want er is echt veel veel moois te zien onderweg.

Kaapstad
Victoria Road
Houtbaai
Chapman’s Peak Drive
Noordhoek
Cape Point
Kaap de Goede Hoop
Boulders Beach
Simon’s Town
Muizenberg
Kaapstad

Deze mini roadtrip is 145 kilometer lang. Dat is dus perfect om in één dag te doen, al zou je er zeker ook langer voor uit kunnen trekken. Door te overnachten in Simon’s Town bijvoorbeeld. De route vind je hier in Google Maps.

Mocht je deze roadtrip écht op je gemak doen, ga dan zeker ook snorkelen met zeehonden in Houtbaai, een onvergetelijke ervaring. En het barst er ook van de leuke visrestaurants (en in het weekend is er markt!).

Links rijden in Zuid-Afrika

Zoek je een goed huurauto in Kaapstad? Wij huren altijd auto’s bij Sunny Cars omdat je dan 100 procent verzekerd bent en nooit te maken krijgt met extra kosten. Wel zo prettig!

Er is wel nog iets waar je rekening mee moet houden: In Zuid-Afrika wordt links gereden. Ben je dat niet gewend, dan zou je er ook voor kunnen kiezen om niet zelf te rijden, maar een georganiseerde tour naar Cape Point te boeken. Het voordeel is dat dan alles geregeld is, maar je bent natuurlijk minder flexibel om extra of langere stops te maken. Overigens is links rijden in de eerste paar minuten misschien een beetje onwennig, maar daarna rij je alsof je altijd al zo reed.

De perfecte route voor een roadtrip naar Kaap de Goede Hoop

BRON