Zo mooi is een wandeling over de oude stadsmuren van Dubrovnik

In de stad Dubrovnik ben je op slag verliefd. Op de oude stadsmuren, smalle bloemrijke straatjes met luierende poezen en bijzondere doorkijkjes. Flinke hoogteverschillen in en rondom de stad zorgen voor prachtige uitzichtpunten. Het is de allermooiste stad van Kroatië, met de wandeling over de oude stadsmuren als absolute hoogtepunt.

Voor wie de serie Game of Thrones heeft gezien is het een feest der herkenning. Grote delen werden namelijk in Dubrovnik opgenomen. En voor wie dat niet heeft gezien is het vooral een schitterende oude stad waar je niet uitgekeken raakt.

Wandel over de oude stadsmuren van Dubrovnik

Hét hoogtepunt van Dubrovnik zijn de City Walls, oude stadsmuren die perfect bewaard zijn gebleven. Ze maken het een zeer aantrekkelijke stad om naar te kijken. Al in de zevende eeuw werden de eerste stadsmuren gebouwd. Maar wat je nu ziet is ietsje nieuwer en komt uit de dertiende eeuw.

Het is bepaald geen voordelige wandeling: op dit moment (juli 2023) betaal je 35 euro per persoon.

Een kaartje koop je binnen de stadsmuren, die je op drie plaatsen kunt binnengaan. Als je via de Pile Gate naar binnen gaat is met meteen om de hoek rechts. Het kleine winkeltje valt niet op, behalve als er een rij staat van mensen die de muren op willen.

De rondwandeling is ongeveer twee kilometer lang. Daar moet je ruim de tijd voor nemen: wij deden er ongeveer 1,5 uur over. En bewaar je kaartje goed, dat moet je onderweg een paar keer laten zien. Bij alle opgangen vindt een extra controle plaats.

▸ Tip: het beste uitzicht op de ommuurde oude stad heb je vanaf de berg Srd die tegen Dubrovnik aan ligt. Via de slingerweg omhoog zie je in je ooghoeken de oude stad liggen. Onderweg naar boven is het uitzicht nog veel mooier dan op het hoogste uitkijkpunt. Of neem de kabelbaan, als je geen (huur)auto hebt.

Scroll naar boven