Categorieën
Nieuws

Zo mooi is een winterwandeling door de Hoge Venen in België

De Hoge Venen is een van de mooiste natuurgebieden van Wallonië in België. Het hele jaar door kun je hier prachtige wandelingen maken. Maar het allermooist is dat als er net verse sneeuw gevallen is. Dan verandert de Hoge Venen in een magisch winter wonderland, een plek waar iedereen wel een wandeling wil maken!

Het hoogste punt van België

Op de Hoge Venen ligt ook het hoogste punt van België: het Signaal van Botrange, op 694 meter hoogte. Het bijzondere is dat je helemaal niet doorhebt dat je zo hoog bent. De weg naar deze plek toe klimt langzaamaan omhoog, zonder echte heuvels te zien.

Op het hoogste punt vind je ook een trapje waar je de laatste zes meter omhoog kunt klimmen, om precies de 700 meter aan te tikken.

Het Signaal van Botrange is ook de startplek van een aantal mooie wandelingen over de Hoge Venen. Op de parkeerplaats vind je een routebord met verschillende routes. Er is ook een brasserie, al is die niet alle dagen van de week open.

Hét moment om hier een wandeling te maken is de winter. Als de bomen wit zijn, en met een vers laagje sneeuw op de grond, is het een magische plek om te wandelen. Kijk maar mee.

Met 694 meter is het Signaal van Botrange het hoogste punt van België

BRON