Categorieën
RSS feeds

Zo ontdek je Antwerpen als een local: de beste tips

Antwerpen is de stad waar ik zou willen wonen. De sfeer, de mensen, het eten. Echt alles in deze Belgische stad is bijzonder aantrekkelijk. Hoe leuk is het dan om Antwerpen een keer als een echte local te ervaren?

Tip: Yays Antwerp Opera

Op een topplek in het centrum van Antwerpen, letterlijk om de hoek bij het centraal station, is een nieuw hotel geopend. Of eigenlijk is hotel niet de goede naam voor deze plek. Yays Antwerp Opera is een aparthotel met 94 appartementen. Je kunt er kiezen uit studio’s of appartementen met een eventueel een aparte slaapkamer (tot zelfs vier personen). Geopend in mei 2022 en dus gloednieuw. En ingericht in een hele prettige art-nouveau-stijl. Bij binnenkomst staat de koffie al voor je klaar, alsof je thuis komt.

Je hebt er alles wat je nodig zou hebben om Antwerpen als een local te ervaren. Iedere studio of appartement heeft in ieder geval een keuken, een eethoek en een wasmachine. Dat is ook handig als je langer in Antwerpen verblijft of bijvoorbeeld tegelijkertijd ook zou willen werken. Wil je boodschappen doen? Direct naast de deur zit Lidl en aan de overkant van de straat vind je Jumbo City.

De Comfort-appartementen met een slaapkamer (voor 2 of 4 personen) hebben nog wat extra ruimte in het woongedeelte. En dat is zeer prettig als je bijvoorbeeld – zoals wij – bij Yays Antwerp Opera verblijft met een baby. Zo is er voldoende ruimte voor de kinderwagen, voor de kleine om op het kleed te spelen en voor alle extra spullen die je meeneemt als je met een baby reist. Een babybedje hoef je zelf niet mee te nemen, die wordt voor je klaargezet. Je hebt er dus echt een ‘home away from home’ en dat is in een stad als Antwerpen een verademing.

Yays Antwerp Opera: al bij binnenkomst voel je je thuis

BRON