Categorieën
RSS feeds

Zo vlieg je ‘duurzaam’ naar Canada

Last van vliegschaamte? Maar wil je wél de wereld ontdekken? Dan hoef je de komende jaren niet per se thuis te blijven. Duurzaam reizen is gelukkig niet langer een trend, nog even en het is de standaard.

De luchtvaartindustrie is volop in ontwikkeling en zet stappen in de goede richting van duurzaamheid. Misschien heb je al eens gehoord van FlyWithLucy, een maatschappij die volledig elektrisch gaat vliegen (vanaf 2025)? Ook reguliere airlines innoveren op dit punt. Zo gaat het Canadese Air Transat passagiers vervoeren met de nieuwe Airbus A321neoLR, een toestel dat voor een sterk verminderde uitstoot zorgt.

Duurzaam vliegen naar Canada

Canada is een van die droombestemmingen die onbereikbaar is als je je CO2-voetafdruk zo klein mogelijk wil houden. Daar wil je naartoe – kijk maar!

Vliegen is natuurlijk geen duurzaam vervoersmiddel. Maar als je toch een vlucht gaat maken, dan is het prettig om te weten dat de uitstoot enigszins beperkt wordt. En dat is het geval op vluchten van Amsterdam naar Toronto en Montreal in Canada. Tenminste, als je vliegt met Air Transat.

Air Transat nam onlangs vijftien Airbus A321neoLR toestellen in ontvangst. Deze toestellen verbruiken 15 procent minder brandstof (vergeleken met de vorige generatie van hetzelfde type). Op jaarbasis bespaart dat 5.000 ton CO2. De stikstofoxide-uitstoot ligt maar liefst 50 procent lager.

Bijkomend voordeel van vliegen met een Airbus A321neoLR: er is 50 procent minder cabinegeluid. En dat vliegt een stuk prettiger!

BRON