Zo voorkom je dat jouw huisdier ook de dupe wordt van de hoge inflatie

Gas, elektra, brandstof, de boodschappen, alles is duurder geworden de afgelopen tijd. Ook de kosten van een bezoekje aan de dierenarts zijn niet meer wat ze waren, om van een eventuele behandeling nog maar te zwijgen. Hoe je ervoor zorgt dat jouw lieve beestje niet de dupe wordt van de hoge inflatie? Sluit een huisdierenverzekering af. 

Waarom dat slim is om te doen? Omdat steeds meer mensen de kosten voor hun dierenartsbezoek niet kunnen betalen. Onderzoeken, behandelingen, medicatie, het tikt enorm aan bij de dierenarts. Maar als jouw hond of kat ziek wordt, wil je niets liever dan hem of haar beter maken of weten wat er aan de hand is. Liefst zo snel mogelijk. 

Daarbij, hoe langer je een bezoek uitstelt, hoe groter de kans dat de kosten oplopen. En bij acute problemen als gevolg van bijvoorbeeld een ongeluk, is uitstellen simpelweg geen optie. Ook als het einde van je beestje daar is, maak je in de meeste gevallen vaak kosten. Inslapen, cremeren, het is helaas allemaal niet gratis. 

Je huisdier is het waard

Het voelt nu misschien vervelend: een extra kostenpost in de maand. Maar als de kosten eenmaal oplopen – en dat gebeurt als je beestje ouder wordt en gebreken gaat vertonen – ben je blij dat je die verzekering hebt. En daarbij, je huisdier is het waard. De gezelligheid en liefde die je van je huisdier krijgt is niet eens in geld uit te drukken. 

Wacht niet te lang

Als je huisdier nog jong is, lijkt een verzekering misschien nog niet nodig. Toch is het slim niet te lang te wachten. Als je maatje eenmaal aandoeningen heeft, loop je de kans dat de behandeling buiten de dekking van de verzekering valt. Dat kun je maar beter voor zijn dus. Daarbij maak je ook met jonge dieren kosten. Zo kost de sterilisatie van een hond tegenwoordig al gauw meer dan driehonderd euro. Of stel dat je beestje iets verkeerds opeet of een voorwerp inslikt dat verwijderd moet worden, dan lopen de kosten al gauw op tot € 250. Wanneer er geopereerd moet worden kan dit zelfs tot ver boven de duizend euro oplopen. 

Kies voor Petplan

Bij Petplan kun je je hond, kat, papegaai of konijn op drie manieren verzekeren. Daarnaast kun je ook nog kiezen uit vier soorten aanvullende dekkingen voor bijvoorbeeld chemotherapie of kosten op reis. Hun verzekeringen zijn samengesteld in samenwerking met dierenartsen en ze zijn volledig gespecialiseerd in huisdierenverzekeringen. De medewerkers zijn stuk voor stuk dierenliefhebbers en begrijpen hoe vervelend het is als je trouwe maatje zorg nodig heeft en je voor hoge kosten komt te staan. Bovendien hebben ze vaak een achtergrond in de dierenzorg.

Voor alle verzekeringspakketten van Petplan geldt dat je bent verzekerd voor alle medisch noodzakelijke consulten, röntgenfoto, echo, bloedonderzoek, operaties & narcose, behandelingen aan (alle) gewrichten, medicijnen en aanvullende zorg. Hoe uitgebreider je pakket, hoe groter de dekking.

Ontvang 10% korting op je premie in de maand oktober

Bereken de premie voor jouw huisdier bij Petplan en ontvang 10% korting op je zorgpremie als je in de maand oktober een verzekering afsluit.

 

The post Zo voorkom je dat jouw huisdier ook de dupe wordt van de hoge inflatie appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven