Zo wordt buiten eten nóg gezelliger dan het al was

Een groep vrienden of familie, een Pizzarette of ander funcookapparaat en een paar makkelijke – maar superlekkere – recepten. Laat het ultieme zomertafelen beginnen!

Supergezellig, buiten eten op je eigen terras. En dan helemaal als je niet elke vijf minuten naar binnen hoeft en zo de helft van de pret mist. Want met een van de handige funcookapparaten gril je samen gamba’s, bak je de beste bietenburgers en pof je heerlijke paprika’s – in de tuin, op het balkon of op je dakterras: buiten eten wordt nóg gezelliger dan het al was.

Pizza’s bakken op je balkon

Neem de Pizzarette. Met deze pizzaoven voor zes personen maak je allemaal je eigen minipizza, zo aan tafel. Dankzij de handgemaakte terracotta koepel houden jullie het hoofd koel terwijl de pizza’s goed heet worden. Ook de elektrische bbq is superhandig. Daarop zijn die spiesjes zó klaar. Vlees, vis, groenten en pannenkoeken voor de kleinsten, je bereidt ze gezellig samen op de bakplaat.

Vrolijke tafel

Voor een zomers gedekte tafel combineer je natuurlijke materialen, helder glas, fris wit en mooie pasteltinten. Mix en match er gerust flink op los, met als resultaat een vrolijke tafel.

Chef’s recept voor buiten: dessertpizza met aardbeien

Probeer eens een zoete pizza. En dan vooral deze, waarbij je het zoete van de aardbeien en suiker combineert met romige mozzarella en zoetzure balsamico. Een superlekkere afsluiter van een heerlijke Pizzarette-avond.

Nodig voor 2 personen
• 2 tl bloem
• 2 st mini-pizzadeeg
• 40 g aardbeien
• 20 g mozzarella
• 2 el crème fraîche
• poedersuiker
• 1 el amandelschaafsel
• 3 takjes basilicum
• 2 tl crema di balsamico

Keukengerei: Blokker Pizzarette

Zo bereid je de dessertpizza:

Zet de pizzarette aan, deze heeft tijd nodig om warm te worden. Bestuif het werkblad, de bak spatels en het pizzadeeg met de bloem. Dit zorgt ervoor dat het pizzadeeg makkelijk op de bak spatel schuift.
Snijd de aardbeien en mozzarella in stukjes. Besmeer de bodem van de pizza’s met crème fraîche. Top af met de aardbeien en mozzarella. Bestuif nu royaal met poedersuiker.
Schuif de pizza’s in de pizzarette van de bak spatel, zoveel mogelijk naar het midden van de pizzarette. Bak de pizza’s af in de pizzarette gedurende 15-20 min. Verwarm ondertussen een koekenpan zonder boter of olie en rooster het amandelschaafsel goudbruin.
Pluk de blaadjes van de takjes balsilicum. Haal de pizza’s uit de pizzarette en garneer met crema di balsamico, blaadjes basilicum en geroosterde amandel.

Waar je buiten ook is… Blokker heeft alles in huis voor een flink staaltje funcooking deze zomer. Ook servies, glaswerk, bestek en tafeltextiel voor het dekken van die gezellige tafel en solarverlichting voor het versieren van je tuin of terras. Kijk op blokker.nl/zomertafelen.

The post Zo wordt buiten eten nóg gezelliger dan het al was appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven