Categorieën
RSS feeds

Zo zorg je voor je mental health en voor die van anderen

Je inzetten voor mensen die last hebben van depressie en somberheid, en tegelijkertijd zelf ook een frisse neus halen. MIND organiseert op 16 januari weer de Blue Monday Run, en jij kunt meedoen. 

MIND, een organisatie die zich inzet voor het bevorderen van de psychische gezondheid, startte het initiatief om somberheid en depressie kenbaar te maken. Want ruim veertig procent van de Nederlanders krijgt ooit te maken met psychische klachten. Het geld dat MIND tijdens de Blue Monday Run ophaalt, wordt ingezet voor een nieuw project om die psychische problemen bij jongeren te voorkomen.

Zo werkt het

Op 16 januari, Blue Monday (zogenaamd de meest depressieve dag van het jaar) nodigt MIND je uit om mee te doen. Ben je niet zo’n runner? Geen zorgen: je kunt ook een wandeling organiseren. Zo kun je geld ophalen voor een goed doel én heb je je selfcarerondje buitenlucht weer gehad. Deelnemen is gratis en je krijgt er een T-shirt bij (wel fijn als je met je donaties dan minimaal de productiekosten van twintig euro ophaalt, en het liefst natuurlijk meer).

Aanmelden doe je in vijf minuten, waarna er meteen een persoonlijke actiepagina voor je wordt aangemaakt. Die pagina kun je delen met familie, vrienden, kennissen en collega’s, zodat zij je kunnen sponsoren tijdens je wandel- of hardloopdoel op 16 januari.

Meld je hier aan voor de Blue Monday Run.

Meer lezen

Voor een drukke dag: zo geef je je hoofd mini-breaks.
Wat wandelen met je doet.
Rosalie helpt chronisch zieke jongeren hun talent te vinden.
Een langdurige rouwstoornis: wat is het precies?

Tekst Bente van de Wouw, Ruby Wijdenbosch  Fotografie Claudio Schwarz/Unsplash.com

BRON