Zomer in het Salzburger Saalachtal: de verborgen parel van Oostenrijk

De zomervakantie staat in het teken van quality time. Samen zijn, veel tijd voor elkaar hebben en daar zo goed mogelijk van genieten. Het beste doe je dat op een hele mooie plek. Wat dacht je van het Salzburger Saalachtal? Het is een van de verborgen parels van Oostenrijk. Niet super bekend, en daarom juist de perfecte regio om samen met je gezin te genieten van het beste wat de bergen in de zomer te bieden hebben.

Ontdek het SalzburgerLand

Het Salzburger Saalachtal ligt in de deelstaat SalzburgerLand, misschien wel de allerleukste vakantieregio van Oostenrijk. Met groene almen, heldere en verkoelende bergmeren en verkoelende bossen is het de ultieme plek om de zomervakantie door te brengen.

Het SalzburgerLand is zeer gastvrij, waarbij met name veel aandacht wordt gegeven aan gezinnen met kinderen. Voor jong én oud zijn er themawandelingen, fietspaden en andere toffe activiteiten te vinden. Veel buiten zijn op een mooie plek: wat wil je nog meer?

Zowel met de auto, trein als vliegtuig is het SalzburgerLand goed bereikbaar. Het is ongeveer 1.000 kilometer rijden, 1,5 uur vliegen of een dag in de trein. De mooie stad Salzburg is het perfecte startpunt van je vakantie!

Zomervakantie in het Salzburger Saalachtal

Het Salzburger Saalachtal ligt tussen Tirol en Bayern in. Het is een zeer veelzijdige regio met prachtige natuur, hoge bergtoppen en wilde rivieren. Daartussen liggen vier charmante dorpen – Lofer, Unken, St. Martin en Weissbach – waar van alles te doen is. Voor een gezinsvakantie in de bergen is dit een perfecte zomerbestemming. In de zomermaanden (juli en augustus) wordt hier namelijk veel leuks georganiseerd. Er wordt niet alleen aan de kleintjes gedacht, voor tieners valt er ook veel te ontdekken en doen. Zoals rotsklimmen, canyoning of een grottentocht maken.

Als er één ding is dat het Salzburger Saalachtal zo aantrekkelijk maakt, dan is het water. De rivier Saalach is het middelpunt van de regio en dus móét je hier wel het water op. Om te raften bijvoorbeeld. Speciaal voor beginners kun je meedoen aan een beginners-raftingtocht, een echt gezinsuitje. Al is het zeker zo leuk om lekker te zonnen en zwemmen in een van de vele bergmeren in deze regio.

Ook de accommodaties in het Salzburger Saalachtal zijn ingesteld op gezinnen met kinderen. Er zijn veel kindvriendelijke hotels en appartementen te vinden, met onder andere speeltuinen en indoor speelkamers.

Het Salzburger Saalachtal is een topbestemming voor gezinnen

Scroll naar boven