Zomer in Salzburger Sportwelt: de beste tips om te doen met kids

Flachau, Wagrain-Kleinarl, St. Johann, Radstadt, Altenmarkt-Zauchensee, Eben en Filzmoos vormen samen de regio Salzburger Sportwelt. Misschien ken je deze regio wel als winterbestemming, maar zeker ook in de zomermaanden is dit een hele toffe plek. Omdat het een van de meest complete regio’s in het SalzburgerLand is. Of je nu wil wandelen over glooiende almen, of juist op zoek bent naar actie en avontuur. Met de kabelbaan omhoog om de bergen te ontdekken, of relaxen op een strandlaken aan een verkoelend bergmeer. Iedereen gaat het naar zijn zin hebben tijdens een zomervakantie in Salzburger Sportwelt, en de kinderen in het bijzonder.

De accommodaties in Salzburger Sportwelt zijn uitermate geschikt voor families. Er zijn veel hotels te vinden die speciaal gericht zijn op gezinnen met kinderen en een uitgebreid activiteitenaanbod voor kinderen hebben.

Ook heel tof: verblijf op een vakantieboerderij! Dat is zeker niet alleen voor de kleintjes leuk.

Zomer in het SalzburgerLand

Het SalzburgerLand is de deelstaat ten oosten van Tirol, waar ook de stad Salzburg ligt. De bergen zijn hier altijd dichtbij, de perfecte plek dus voor outdoor-liefhebbers.

Je kunt er rechtstreeks naartoe vliegen, met Transavia deze zomer op donderdag en zondag. En op gunstige vliegtijden. Rijden kan natuurlijk ook, het is ongeveer 1.000 kilometer. Beter nog: neem de trein, deze verbindingen zijn de afgelopen jaren steeds beter geworden.

Vakantie met kids in Salzburger Sportwelt

Op zomervakantie met de kinderen? Dan is de Wagrainis Grafenberg in Wagrain-Kleinarl de ultieme plek. Hier vind je meer dan 30 attracties voor het hele gezin, zoals een reuzenschommel, waterspeelpark, kinderweide, hangbrug én ziplines (dichtbij de grond). Goed om te weten: de meeste paden zijn goed begaanbaar met een kinderwagen dus ook de allerkleinsten kunnen mee.

Ook heel leuk is het om de kabelbaan in St. Johann te nemen naar de Geisterberg, oftewel de spookberg. Daar is een sprookjesachtige setting te vinden met spoken waar kinderen leuke avonturen kunnen beleven. Je kunt er met de Geisterberg-trein naartoe. Langs de wandelpaden zijn volop speeltoestellen te vinden in de vorm van een spookkasteel, trekvlot, kabelbaan, glijbanen, klimtorens en schommels.

En dan is er ook nog de avonturenspeelplaats Meistercup van de Alpentiere in Altenmarkt-Zauchensee, vlakbij de Gamskogelhütte. De kids gaan dit fantastisch vinden, en jij ook!

De Salzburger Sportwelt is een droombestemming voor kids

Scroll naar boven