Categorieën
Nieuws

Binnenkijken bij Carmen en Stef die verblijven in een zelfontworpen tuinhuis

Waarom wachten tot je klushuis helemaal af is als je alvast in de tuin kunt wonen? Carmen en Stef verblijven in een zelfontworpen tuinhuis met zo min mogelijk spullen. “Vrijwel alleen de manden en lampen uit Indonesië hebben emotionele waarde.”

Binnenkijken bij…

Wie: Carmen (30, eigenaar/ontwerper Curms), Stef (30, elektrotechnicus en freelance klusser), Eddie (1,5), Djuna

(2 maanden, tijdens de shoot nog in de buik)

Wat: tuinhuis van 25 m² vlak bij strand, bos en duinen

Waar: Wijk aan Zee

Sinds: 2020

Woonsmaak: werelds, boho, tweedehands

De ander is nooit ver weg in het tiny tuinhuis van Carmen en Stef. “Als de een de keuken opruimt en de ander de kinderen klaarmaakt voor het slapengaan, zijn we ondertussen gezellig aan het kletsen,” vertelt Carmen. Het gezin woont tijdelijk in een tuinhuis, dat verbonden is aan hun twee-onder-een-kapwoning vlak bij het strand en de duinen.

“Stef had twee dromen: ooit zelf een huis bouwen en een oud huis verbouwen. We hadden nooit gedacht dat ze tegelijk zouden uitkomen!” Na de koop van de enorme opknapper besluiten ze eerst een tuinhuis te bouwen, waarin ze gaan wonen tot het hoofdhuis af is. “Sinds de jaren vijftig is er weinig aan het huis gedaan, dus het is een enorme klus. En we willen geen overhaaste beslissingen nemen.” Naast zijn fulltimebaan klust Stef nu in zijn vrije tijd aan het huis. “Doordat we in de tuin wonen, kunnen we bijvoorbeeld samen lunchen of koffiedrinken.”

Het tuinhuis is een eigen ontwerp.  “We hebben het samen ontworpen, waarbij we het hoofdhuis als uitgangspunt namen. Toen we eruit waren hoe we dat wilden verbouwen, hebben we in het verlengde daarvan een zomerhuis gebouwd dat straks mooi aansluit bij de uitbouw.” Hoewel het tuinhuis aan het huis vastzit, heeft het een eigen ingang. “Het hoort bij het huis, maar het kan straks ook worden verhuurd.”

Lees ook
Fisherman’s Friends: binnenkijken bij Elina en Erik die wonen in een vissershuis uit 1635

Alles binnen handbereik

Carmen heeft de schetsen gemaakt en de hoofdlijnen uitgedacht, Stef is van de uitvoering. “Hij heeft het grove werk gedaan. Mijn vader, die interieurbouwer is, heeft geholpen met de vaste meubels en keuken.” Om de kleine ruimte zo multifunctioneel mogelijk in te delen, kwamen er schuifdeuren en veel inbouwkastruimte. “Vooraf heb ik goed nagedacht over welke spullen ik waar kwijt wilde.”  Zo kwam er een kledingkast achter en rondom het bed, een grote voorraadkast in de keuken en een ladekast in de slaapruimte die nu dienstdoet als commode.

Het huis is klein, maar bevat alles wat het jonge gezin nodig heeft: een woonkamer met garderobekast en zitbank, een eettafel met (kinder)stoelen, een keuken, een slaapkamer en een badkamer met douche, toilet, wasmachine en droger. “We grappen weleens dat het straks nog wennen wordt als niet meer alles binnen handbereik is. Als ik tijdens het eten iets uit de koelkast wil pakken, kan ik gewoon blijven zitten!”  De komst van hun dochter vergde wat extra improvisatievermogen.

Deze binnenkijker staat in Flair. Lees en bekijk de rest in Flair 15-2022. Deze editie ligt van 13 t/m 19 april in de winkels. Schrijf je hier gratis in voor onze nieuwsbrief

fotografie Peggy Janssen | tekst Cathelijne van Wingerden

The post Binnenkijken bij Carmen en Stef die verblijven in een zelfontworpen tuinhuis appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON