Dit zijn de 7 leukste musea van Nederland

Een museumbezoek saai? Dat is echt al heel lang niet meer zo! Nederland zit namelijk vol leuke musea. Die hebben veel meer te bieden dan wanden vol schilderijen. Ze zijn interactief en zo opgezet dat je er op een logische manier doorheen navigeert. Vaak kun je er een audiotour bijboeken, handig als je wel de behoefte hebt aan meer achtergrondinformatie, maar niet achter een gids aan wilt lopen. Wij hebben de zeven leukste musea van Nederland voor je verzameld. En geven je nog bonustips voor dingen om te doen in de buurt. Kun je er mooi een dagje weg van maken.

De leukste musea van Nederland

In Nederland zijn honderden musea te vinden. Sommige zijn zó bekend dat ze internationaal bezoek trekken, zoals het Anne Frank Huis of het Rembrandthuis. Maar er zijn ook veel kleine, bijzondere musea te vinden, zoals het Eise Eisinga Planetarium in Franeker of het van Gogh Huis in Zundert.

Het Rijskmuseum en het Van Gogh museum zijn de meest bezochte musea van Nederland. Ze zijn absoluut de moeite waard om te bezoeken, al is de kans is groot dat je ze al kent en er geweest bent. Daarom tippen we hier graag óók andere musea, die je misschien nog niet kent.

1. Museum Voorlinden in Wassenaar

Je hebt ongetwijfeld eerder foto’s voorbij zien komen van Museum Voorlinden. Dit museum vol moderne kunst heeft namelijk een aantal bekende highlights, zoals een zwembad waarbij het lijkt alsof je zelf onder water staat. Een duik nemen zonder nat te worden dus. Verder kun je er levensgrote sculpturen bewonderen en door metershoge gangen lopen. Het is een museum waarin je van alles beleeft en waarin je in allerlei hoekjes iets ontdekt. Ook leuk voor kinderen!

➤ De ligging mag er ook zijn, want bossen en duinen zijn om de hoek. Combineer je bezoek aan Voorlinden met een wandeling door de Wassenaarse duinen.

Scroll naar boven