Hier wonen muizen in hobbit-huizen

Muizen in een café, met piepkleine bekertjes en houten miniatuurstoeltjes – waar zie je zoiets? In de achtertuin van Simon Dell, een 49-jarige natuurfotograaf uit Engeland. 

Het lijken wel prenten uit een kinderboek: de foto’s van wildfotograaf Simon Dell. In zijn achtertuin heeft hij een muizendorp gebouwd, volledig in de stijl van Lord of the rings en The Hobbit. ‘Het muizendorp verandert en groeit constant, en de muizen zijn er gek op,’ schrijft hij in een artikel op de website Bored Panda. 

George de Muis

Het begon allemaal met George. Simon zag eens een muis door zijn achtertuin scharrelen, noemde hem George, zette het dier op de foto en dacht: die heeft een huis nodig, straks eet de kat hem nog op. En dus bouwde Simon een kleine blokhut voor George. 

Die blokhut was een succes. De ene na de andere muis kwam erop af en wat begon met één blokhut groeide uit tot een heus muizendorp. Katten zijn er uitdrukkelijk verboden. De meeste muizenhuizen in dit dorp zijn geïnspireerd door de hobbit-holen uit de verhalen van de schrijver J.R.R. Tolkien. Over deze holen schrijft Tolkien: ‘Het is geen smerig nat hol, maar een hobbit-hol en dat betekent comfort.’

Iconische hobbit-deurtjes

En inderdaad, aan comfort geen gebrek. De huizen worden door Simon persoonlijk geleverd met iconische ronde hobbit-deurtjes en ramen, op maat gemaakt meubilair en allerlei andere rekwisieten. Daarbij worden de muizen zowat bedolven met groente en fruit. 

Koning George

George en zijn buren zijn op vrijwel alle sociale media te vinden, zo ook op Facebook, Tiktok en Instagram. Daar wordt verslag gedaan van de verschillende scenario’s, zoals George als koning, zijn buurtgenootjes op een muziekfestival of muizen met een lightsaber – zo’n lichtgevend zwaard uit Star Wars. Of… Goed. Je snapt het wel. 

Meer lezen

Voor als je een pick-me-up nodig hebt: deze schattige dieren op Instagram.
Zeg, ken jij de eikelmuis? Deze zeldzame dieren zijn terug.
Illustrator Leandra over de konijnen die haar leerden niksen.

Tekst Caren Maris  Fotografie Simon Dell
Gepubliceerd op 20 september 2023

Scroll naar boven