Categorieën
RSS feeds

Niet meer verliefd op je partner? Zó krijg je de vlinders weer terug

Er zullen maar weinig mensen zijn die na tien jaar nog steeds vlinders in hun buik voelen voor hun partner. Het ‘houden van’ is er wel, maar de verliefdheid nou eenmaal niet meer. Dit is waarom het niet raar is dat de verliefdheid op ten duur afneemt.

Niet meer verliefd

Natuurlijk ben je nog steeds hartstikke gek op hem of haar, maar niemand is perfect. Daarnaast zal je ook eerder de negatieve punten van de ander gaan zien als je langer met iemand samen bent. Je verliefdheid kan daarom overgaan in houden van of misschien is het een teken dat jullie tóch niet zo goed bij elkaar passen.

Vlinders

In het begin vond je het misschien nog wel grappig dat hij of zij een echte sloddervos is, maar na voor de zoveelste keer die vieze sok opruimen, is het misschien niet meer leuk meer. Tekortkomingen worden onder een vergrootglas gelegd en daarom zul je dat écht verliefde gevoel minder ervaren dan voorheen.

Behoefte om toch weer die vlinders te voelen? Dan is het tijd om actie te ondernemen. Laat met kleine dingetjes merken dat je de ander waardeert. Dit kan door een massage te geven, maar bijvoorbeeld ook door de hond uit te laten als je weet dat je lief het al hartstikke druk heeft. Waarom het werkt? Je hersenen krijgen zo weer even een herinnering dat je echt om deze persoon geeft.

Neem afstand

Afstand nemen om dichter tot elkaar te komen klinkt vreemd, maar werkt wel. Onderneem dus vooral ook nog dingen los van elkaar. “Als een relatie tussen twee mensen niet goed gaat, hoor je vaak dat dat komt doordat ze uit elkaar gegroeid zijn”, legt psycholoog Franklin Porter uit. “Maar heel vaak is het probleem juist dat ze niet gegroeid zijn als individuen, apart van elkaar.” Dit kan ook door bijvoorbeeld zelf een hobby op te pakken, voegt relatietherapeut Dr. Snyder aan. “Dit zorgt ervoor dat je partner je met andere ogen gaat zien.”

Lees ook
Ik geef mijn seksleven een 8: ‘Nils en ik laten ons vaak inspireren door scènes uit pornofilms’

What do you want?

Langs elkaar heen leven, kan ervoor zorgen dat je niet bespreekt met elkaar wat je nu nodig hebt. Snyder legt uit: “Het kan helpen om jezelf af te vragen wat je partner (op dat moment én in het algemeen) nodig heeft. Heeft hij of zij honger? Is-ie gewoon moe? Moet er misschien even geknuffeld worden?” Wanneer je in kunt spelen op deze behoeftes, zul je misschien al een stuk dichter tot elkaar kunnen komen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: Getty Images

The post Niet meer verliefd op je partner? Zó krijg je de vlinders weer terug appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

BRON