De 5 mooiste stranden van Bali

Als er één reden is om op vakantie naar Bali te gaan, dan is het wel voor de waanzinnig mooie stranden. Dit mooie Indonesische eiland heeft er namelijk heel veel. Een dagje strand op Bali wordt extra bijzonder als je kiest voor een van deze mooie plekken.

Waar vind je de mooiste stranden op Bali?

De mooiste stranden van Bali vind je verspreid over het eiland, maar ze liggen met name aan de zuidwestelijke kust. Rondom de Balinese dorpen Canggu, Seminyak en Uluwatu liggen prachtige stranden met fijn, wit zand, die je absoluut niet mag missen als je hier op vakantie bent. Sla al deze stranden op voor je reis naar Bali: dit zijn de vijf mooiste stranden van Bali!

Het leuke aan de stranden aan de zuidwestkust is ook dat hier de zon ondergaat, en je dus fenomenale zonsondergangen ervaart! Bali ligt niet ver van de evenaar, dus de zonsondergang is hier vaak tussen 18.00 en 19.00 uur. Plekken als La Brisa (in Canggu) zijn perfect om ’s avonds met een cocktail neer te ploffen om de zonsondergang te zien. Maar er zijn meer toffe strandtenten om dat te doen.

De leukste strandtenten van dit moment

La Brisa – Canggu
Potato Head – Seminyak
The Lawn – Canggu
White Rock – Ungasan
Savaya – Uluwatu
Ohana’s – Nusa Lembongan
Reef Beach Club – Nusa Dua

Goed om te weten: de meeste stranden op Bali hebben wit zand, maar er zijn op dit eiland zeker ook zwarte, vulkanische zandstranden te vinden. Vulkaanzand is zwart van kleur en zeker zo mooi en bijzonder. In het noorden van Bali ligt Lovina Beach, met zwart zand. Een prachtige plek die zeker ook op je to do-list mag!

Iedere dag weer bijzonder: de zonsondergang op een Balinees strand

Scroll naar boven