Categorieën
RSS feeds

Dit is waarom Leuven dé bierstad van Vlaanderen is

Leuven is absoluut een van de mooiste steden van Vlaanderen. Deze stad is vooral bekend van de Katholieke Universiteit Leuven, de oudste universiteit in de Lage Landen. Maar naast de KU staat Leuven vooral ook bekend om bier. Het is de stad van een van de grootste bierbrouwers ter wereld, nu bekend als InBev en voorheen Interbrew. Maar misschien nog wel meer bekend als de brouwer van Stella Artois, Budweiser en Corona. In de volksmond houden we het maar even op Stella.

Beer & Innovation Festival in Leuven

Als we de stad bezoeken om het jaarlijkse Beer & Innovation Festival te bezoeken merken we pas hoe bier Leuven weet te beheersen. Hier vind je een ongekend aantal biercafés en bierproeverijen. Vooral bevolkt door de duizenden studenten en toeristen die hier komen voor, uiteraard, bier.

Voordat we op zoek gaan naar wat dat Beer & Innovation nu echt betekent bezoeken we eerst ‘het origineel’, de historische Stelle brouwerij waar inmiddels ook andere horeca is gevestigd. Hier zit brouwerij de Hoorn wat naast een restaurant en café ook een co-werkplek en vergaderlocatie is. Dat doe je allemaal op tien meter afstand van de werkelijk prachtige oude koperen ketels, de plek waar miljoenen liters Stella uiteindelijk in vaten het pand verlieten.

De oude brouwerij staat pal naast de haven in een industriële omgeving. Hier gaan oude fabrieksgebouwen en strakke architectuur hand in hand. Het is echt een aanrader om hier een biertje te drinken en eens rustig rond te slenteren door dit gebied. Maar goed we komen niet voor een citytrip maar voor het bier. En dat betekent dat we op bezoek gaan bij een bijzondere bierbrouwer met passie.

Het stadhuis van Leuven (groothoek) daar kun je niet omheen..

BRON