Dit wil je doen in Piran, het leukste kuststadje van Slovenië

De stad Piran in Slovenië kun je gerust een van de best bewaarde geheimen van Europa noemen. Er zijn weinig mensen die Piran kunnen aanwijzen op de wereldkaart. En toch is het een van de leukste stadjes om te bezoeken. Niet zo groot, mooi om te zien en super gezellig.

Kleurrijk en sfeervol: Piran wil je zien

Piran ligt in de golf van Triëst, verbonden met de Adriatische Zee, direct aan het water dus. De stad Venetië ligt er al het ware ‘om de hoek’. Op zonnige dagen kijk je er dan ook uit over de Italiaanse kust en kun je het mooie havenstadje Grado zien liggen.

De Venetiaanse invloeden zijn zichtbaar op straat. Je ziet er dezelfde dromerige pasteltinten als in Italië, en ook de bouwstijlen zijn vergelijkbaar. Het maakt Piran een zeer aantrekkelijk stadje om naar te kijken.

Een van de leuke dingen aan wandelen door dit stadje is dat het autovrij is. Dat maakt het straatbeeld mooier om naar te kijken en het is natuurlijk veiliger. Net buiten Piran kun je op verschillende plaatsen parkeren en het (gratis) pendelbusje naar de stad nemen. Voor het parkeren moet je wel betalen.

Omdat Piran zo compact is kun je vrijwel alles te voet doen.

Deze plekken mag je zeker niet missen.

Deze stad is groen en heuvelachtig

Scroll naar boven