7 tips voor een bezoek aan Mechelen

Op zoek naar een leuke stad om een dag of weekend naartoe te gaan? Het Belgische Mechelen is een superleuke bestemming en je bent er zo! De Vlaamse stad ligt precies tussen Antwerpen en Brussel in. Hordes toeristen zoals in Antwerpen, Gent en Brugge vind je er bovendien niet. Wat je er wel aantreft? Een schitterende historische binnenstad, gezellige pleinen vol terrassen, mooie boetiekjes en een rivier die dwars door de stad loopt. Het is een superleuk stadje waar je niet kunt verdwalen, maar die wel uitnodigt om lekker rond te dwalen.

Er is genoeg te zien en doen om je er een weekend te vermaken. Boek gerust een nachtje (of twee) in één van de leuke hotels, zodat je alle tijd hebt om de stad op je gemak te ontdekken. In de zomermaanden wordt er bovendien veel georganiseerd, lees hier wat er de komende tijd te doen is. Dit zijn onze 7 tips voor een bezoek aan Mechelen!

→ Wij sliepen tijdens ons verblijf in Mechelen een nachtje bij Hotel Martin’s Patershof. Het hotel is ondergebracht in een oude kerk en die elementen vind je nog overal terug. Een bijzonder hotel op een centrale locatie!

Mechelen is een superleuke stad voor een stedentrip.

Scroll naar boven