Koken in het seizoen: 6x dit kun je maken met pompoen

We zien weer overal pompoenen liggen; in alle soorten en maten. Tijd om soep te maken dus. Of een van de vijf andere gerechten die Flow’s Merel in dit artikel met je deelt.  

Pompoenpuree met geroosterde knoflook

Pompoen is na het koken heerlijk zacht en een puree maak je dan ook in een handomdraai. De vrucht is van zichzelf erg zoet, dus je kunt ervoor kiezen om (verse) kruiden toe te voegen of; geroosterde knoflook uit de oven.

Gele curry met pompoen

Eigenlijk is het heel eenvoudig: elk gerecht waar je normaal gesproken (zoete) aardappel in zou doen, kun je met pompoen maken. Dat geldt dus ook voor curry’s.

Pompoenrisotto

Veel mensen denken dat risotto een lastig gerecht is om te maken. Dat valt mee, het kost alleen wat tijd. Maak het dus niet als je de deur nog uit moet. Voor mij is risotto een gerecht om te maken terwijl ik ondertussen een podcast luister of een goed gesprek voer met een vriend die komt eten – natuurlijk met een glas wijn erbij.

Pompoencake

Wist je dat je ook heel goed kunt bakken met pompoen? Na het koken kun je de puree heel goed door een cakebeslag verwerken. Voeg wat lekkere koekkruiden of – toepasselijker nog – (zelfgemaakte) pumpkin spices toe en je huis ruikt honderd procent naar de herfst.

Gnocchi van pompoen met salie

Nog zo’n gerecht waarbij ik direct aan de herfst moet denken: gnocchi (uit de pan of oven) met pompoen en salie. In boter, natuurlijk. Met dit recept maak je je eigen gnocchi, maar je kunt natuurlijk ook voor kant-en-klare aardappelgnocchi kiezen.

Pompoensoep

Vanzelfsprekend mag een lekkere pompoensoep niet ontbreken in dit lijstje. Wat denk je van een heerlijk romige soep met paddenstoelen erin?

Meer lezen

Maak je eigen pumpkin spice mix met dit eenvoudige recept.
Zo maak je vegan bananenbrood met pompoen.
Leven met de seizoenen: 15 ideeën om de herfst meer te beleven.

Tekst en fotografie Merel Wildschut
Gepubliceerd op 2 oktober 2021, laatst bewerkt op 13 november 2023

Scroll naar boven