Categorieën
RSS feeds

Ontdek Cáceres, een monumentaal wonder in de Extremadura in Spanje

Inmiddels heb ik meerdere roadtrips gemaakt naar de Algarve – waaronder deze, volledig elektrisch. Op de route richting Portugal steken we bij Bilbao omlaag. In in het Spaanse binnenland passeer je dan ook de streek Extremadura. Op de borden staan plaatsen als Salamanca, Cáceres, Trujillo en het bijzondere Badajoz.

Steden die je misschien wel van naam kent maar verder niet direct tot de verbeelding spreken. Dat verandert echter volledig als je toch besluit om deze steden te bezoeken. Daar is alle reden toe want de genoemde steden staan allemaal op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat kan geen toeval zijn.

Cáceres is de 3e meest monumentale stad van Europa

Zo was Cáceres zelfs de eerste stad in Spanje die al 1949 tot historisch erfgoed werd verklaard. Cáceres is het op twee na grootste monumentale ensemble van Europa. Deze bijzondere architectonische benaming betekent dat een stad of locatie als rijksmonument wordt gezien en de cultuurgoederen in onderlinge samenhang van bijzondere cultuurhistorische, architectuurhistorische of wetenschappelijke betekenis is.

In Cáceres gaat deze nogal lange omschrijving op voor de gehele oude binnenstad. Het is een monumentaal wonder waarbij je volledig terug in de tijd gaat en veel meer is dan een verzameling van oude gebouwen. Het is daarom niet vreemd dat Cáceres ook filmlocatie was voor een van de grootste successeries ooit op televisie ‘Game of Thrones’.

Een hoop uitleg, maar eigenlijk wil je zeggen: deze stad is zó bijzonder en mooi, daar móét je een keer naartoe. Dus bij deze!

Caceres in Extremadura, de stad gebouwd op heuvels, vlakke straten bestaan hier niet

BRON