Categorieën
RSS feeds

Van pompoen uithollen tot stoffen verven: DIY’s om deze herfst eens te proberen

Kaarsjes aan, de regen op de ramen en vallende bladeren. De herfst is een fijne tijd om een DIY uit te proberen en je huis gezellig te maken. We zetten een aantal ideeën op een rijtje.

Pompoenen uithollen

Een leuk werkje voor de herfstige maanden: het uithollen van een pompoen. Gezellig voor bij de voordeur met een lichtje erin, of als decoratie op de eettafel.

Op de website van Roomed vind je een fijne uitleg hoe je te werk kunt gaan.

Stoffen verven met groenten

Waarom een nieuw tafelkleed of shirt kopen als je een oude kunt verven? Dille & Kamille heeft een makkelijke manier om met avocado’s je witte kledingstuk of kleed een nieuw leven te geven. Daar komt geen pot verf aan te pas.

Je kunt hier bekijken hoe je aan de slag kunt gaan.

Dromenvanger van bladeren

Misschien ging je vroeger wel (of nu nog steeds) op zoek naar kastanjes, eikels en bladeren in het bos. En daar kun je genoeg mee maken. Zoals deze dromenvanger van Dille & Kamille. Gemaakt van bladeren.

Bekijk hier hoe je de dromenvanger kunt maken.

Slinger van gedroogde sinaasappelschijven

Het wordt vaak omschreven als kerstversiering, maar een slinger van gedroogde sinaasappelschijven past volgens ons ook prima bij de herfst met zijn oranje kleur. Je droogt ze gemakkelijk in de oven en kunt er daarna van alles mee maken.

Dit kun je er allemaal mee maken.

Volg onze training Paper Love

Doe je ook mee met de Flow training Paper Love? Flow-crafters Erika Harberts (Mikodesign) en Lisa Manuels (Elle Aime) bedachten samen acht projecten om met het papier uit het Flow Book for Paper Lovers aan de slag te gaan, zoals een mini-schrift en een opbergmapje. In acht video’s krijg je stap voor stap uitgelegd hoe je deze paper goodies maakt. Je kunt de training in eigen tempo volgen, in je ééntje, of samen met anderen tijdens een craftnight of crafternoon. Meer weten? Hier vertellen we je er alles over, en krijg je een kijkje in de training.

Meer lezen

Moderne (en makkelijke) breipatronen voor deze herfst en winter.
Zo maak je verf van planten en bloemen uit je eigen tuin.
Meer DIY-projecten van Flow vind je hier.

Tekst Rachel Vieth  Fotografe Maddy Baker/Unsplash.com

BRON