Categorieën
RSS feeds

Wandelen door de tuinen van Monserrate, Sintra’s sprookjespaleis

Monserrate is het 19e eeuwse sprookjespaleis van Sintra. Het ligt op een waanzinnig mooie plek, omgeven door misschien wel de mooiste paleistuin die je ooit gaat zien. Een droomplek die je een keer met eigen ogen moet gaan zien.

Sintra is sowieso een van de must-see plekken als je in Portugal op vakantie bent. Zeker wanneer je in Lissabon of Cascais bent, dan is Sintra zo dichtbij dat je er naartoe móét. In en rondom de stad Sintra vind je namelijk een aantal hele bijzondere, eeuwenoude paleizen, kastelen en parken. Sinds 1995 staan ze op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en dat trekt een hoop bezoekers naar het stadje.

Pena of Monserrate?

Het populairste paleis van Sintra is Palácio da Pena, een kleurrijk gebouw dat op 450 meter hoogte ligt. Een plek die iedereen wil zien. En ja, wij eigenlijk ook.

Omdat wij Sintra bezoeken met een baby van zes maanden oud is dat niet zo’n goed idee omdat je wel even omhoog moet klimmen voor je er bent. Op een warme dag is – het mede ook vanwege drukte – voor ons beter om voor Monseratte te kiezen. En dat bleek een hele goede keuze! Dan blijft Palácio da Pena nog op ons lijstje voor een andere keer.

Wandelen door de groene paleistuin van Palácio de Monserrate

BRON