Wat te doen in Maastricht in 24 uur: de 10 beste tips!

Maastricht is een mooie en veelzijdige stad in het zuiden van ons land. Een compacte stad, maar vol verassingen. Perfect voor een weekendje of nachtje weg. Wij gingen 24 uur op pad in Maastricht en dat was maximaal genieten.

Doen in Maastricht in 24 uur

Door de compactheid van de stad voelt Maastricht niet groots aan, wat heerlijk is voor een trip van 24 uur. Alles ligt in een straal van maximaal 15 minuten lopen en het is daarom heerlijk om de dag niet te vol te plannen. Je bent immers zo weer aan de andere kant van het centrum van de stad. Natuurlijk zijn er een aantal cliché dingen die je moet doen of zien als je in Maastricht bent, maar er is nog veel meer! We delen in dit blog de tien leukste tips voor een trip van 24 uur in de hoofdstad van Limburg.

1. Slenter door de wijk ’t Wyck

Als je van het station naar het oude centrum van Maastricht wandelt, loop je automatisch door deze wijk heen. Deze wijk is al jaren favoriet bij iedereen die een bezoek aan de stad brengt. Je kunt op veel verschillende plekken terecht voor een lekker kop koffie, een goede lunch of uitgebreid diner. Wyck is echt the place to be als je Maastricht bezoekt. Een aantal van onze horecafavorieten zijn Café zondag, Cinq en bistrobar het Cabinet.

2. Wandel over de Sint Servaasbrug

Het bekendste icoon van de stad Maastricht is toch wel de Sint Servaasbrug. De stenen brug werd al in de 13e eeuw door de Romeinen aangelegd en is daarmee een van de oudste bruggen van Nederland. Geniet van het uitzicht over het water en het centrum. Zin in een rondvaart over de Maas? Vanaf hier vertrekken verschillende rondvaartboten voor een tour over het water.

3. Eet echte Limburgse vlaai

Wat is een bezoek aan Limburg, zonder het eten van de echte Limburgse vlaai? Natuurlijk kun je op meerdere plekken in de stad van een stuk vlaai genieten, maar één van de meest bijzondere plekken is toch wel De Bisschopsmolen. Neem eerst een kijkje bij de nog werkende watermolen voordat je naar binnen stapt. De Bisschopsmolen is een begrip in Maastricht, dus eigenlijk kun je de stad niet verlaten zonder een bezoek.

4. Bezoek de Helpoort en de stadsmuur

Voor de vierde tip gaan we even terug naar de 13de eeuw. Helpoort is een van de oudste stadspoorten van Nederland met daarbij het laatste overgebleven deel van de stadsmuur van Maastricht. De Helpoort is gelegen in het Jekerkwartier, aan de rand van de stad en deze grenst aan het stadspark van Maastricht. Een fijne plek om de drukte van de stad even te ontvluchten voor een korte wandeling.

Een begrip in de wijk Wyck is Café Zondag. Dat betekent ook dat het er vrijwel altijd druk is.

Scroll naar boven