Zomer in de Franse Alpen: de vijf mooiste plekken

Een zomervakantie in de Franse Alpen is een droom voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. De schoonheid van de Franse Alpen is ongekend. Je kunt er mountainbiken, wielrennen, canyoning, hiken en zomerskiën. En dat in een decor van een van de mooiste berggebieden ter wereld. Wat wil je nog meer?

In de winter zijn de Franse Alpen een topbestemming voor wintersporters. Maar wist je dat er op de Franse gletsjers in bijvoorbeeld Les Deux Alpes en Tignes kan zelfs in de zomer nog geskied worden? Ook voor wandelaars en fietsers zijn er prachtige plekken te vinden in dit mooie deel van Frankrijk. Maar waar moet je zijn in de zomer? Wat zijn de mooiste plekken in de Franse Alpen? Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Op naar de Franse Alpen!

Bergketen de Alpen strekt zich uit over de landen Oostenrijk, Italië, Frankrijk, Zwitserland en zelfs een stukje over Duitsland en Slovenië. Eenvijfde deel daarvan ligt in Frankrijk. Het is een zeer indrukwekkende bergketen met maar liefst 128 toppen die boven de 4.000 meter uitkomen. De Mont Blanc, Matterhorn, Zugspitze, Eiger en Großglockner zijn de reuzen van de Alpen, de bekendste bergtoppen in dit gebied. De hoogste top van de Alpen ligt in Frankrijk, al zijn de Italianen het daar nog steeds niet mee eens. Je vindt de Franse Alpen in de regio’s Rhône-Alpes en Provençe-Alpes-Côte-d’Azur. Er zijn zoveel mooie plekken te vinden dat het nog lastig kan zijn om keuzes te maken. Welke plekken moet je een keer gezien hebben?

Doen: kamperen in de bergen

Eén van de leukste manieren om de Franse bergen te ervaren is door ook daadwerkelijk in de natuur te overnachten. Ik heb op verschillende natuurcampings van Huttopia in de Alpen geslapen en ben enorme fan. Op deze campings ervaar je de rust en ruimtelijkheid van een échte natuurcamping, maar toch heb je ook prettige faciliteiten zoals een zwembad of sportmogelijkheden bij de hand. En kamperen doe je hier ook in luxe: Huttopia = glamping.

deze drie campings in Frankrijk zijn favoriet in de Vogezen, Tarentaise en Hautes Alpes.

Denk aan luxe glamping-tenten, chalets of pipowagens. Je vindt ze in heel Frankrijk. Het concept is in ieder geval over hetzelfde: veel groen om je heen, ruime plaatsen en je komt er vooral om te genieten van de buitenlucht.

Neem je wandelschoenen mee als je naar de bergen in Frankrijk gaat

Scroll naar boven