Categorieën
RSS feeds

7 tips voor een onvergetelijke reis op Sabah – Maleisisch Borneo

Houd je van avontuur én natuur? Dan hebben wij de perfecte bestemming voor je, namelijk Sabah. Sabah ligt in het Maleisisch deel van Borneo en is een van de gaafste natuurbestemmingen van Azië.

Sabah is 72.500 km² groot en is bijna geheel met oerwoud bedekt. De deelstaat Sabah heeft veel verschillende activiteiten te bieden. Of het nu gaat om het beklimmen van de kenmerkende berg Kinabalu, de cultuur leren kennen, de natuur beleven of op zoek gaan naar de mooiste onderwaterwereld. Sabah heeft alles in zich voor een perfect actieve vakantie. We geven je de zeven leukste dingen om te doen!

1. Begin je reis in Kota Kinabalu

Kota Kinabalu, onder de locals beter bekend als KK, is de hoofdstad van de deelstaat Sabah. Kota Kinabalu is de stad waar je naartoe vliegt vanuit Kuala Lumpur en is de ideale uitvalsbasis voor veel avonturen en activiteiten op Sabah. De stad is de afgelopen jaren in rap tempo uitgegroeid tot een bruisende stad. Met ruim 600.000 inwoners is het een van de grotere steden van Maleisië. De stad heeft diverse grote winkelcentra, typische lokale (night) markets en verschillende restaurants. Verder zijn er niet veel bijzondere highlights en bezienswaardigheden in Kota Kinabalu, maar het is vooral een goede uitvalsbasis voor andere bestemmingen in Maleisisch Borneo.

BRON