Angela de Jong uit kritiek op serie Linda de Mol: ‘Mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen is haar natte droom’

De nieuwe televisieserie Five Live van Linda de Mol had dit weekend hoge kijkcijfers, maar het regent kritiek. Veel mensen vinden de serie flauw en slecht en uiten hun kritiek op Twitter. Ook AD-columniste Angela de Jong geeft haar ongezouten mening over de serie, waarin een personage te zien is die veel op haar lijkt en door een studiolamp om het leven komt.  

Irene Moors verschijnt in de eerste aflevering van Five Live als Ellen van Boetzelaar, een fictieve columnist die veel weg heeft van AD-columniste Angela de Jong. Als Ellen aan de talkshowtafel aanschuift, valt er een studiolamp op haar hoofd. Een luguber einde van de aflevering. Is dit Linda’s niet zo subtiele manier om korte metten te maken met haar bekende rivaal?

Slechte kwaliteit

Het is geen geheim dat Angela de Jong met regelmaat kritisch schrijft over Linda, haar imago en het schandaal rondom The Voice. In een recente column neemt ze nu opnieuw geen blad voor de mond: “Laten we eerlijk zijn: mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen aan een talkshowtafel is niet alleen de natte droom van Linda de Mol, maar sowieso van al haar collega’s bij Talpa en driekwart van haar overige collega’s in de Hilversumse slangenkuil. Daar kan ik wel tegen”, schrijft de columnist.

Angela vindt de kwaliteit van de eerste afleveringen onder niveau in vergelijking met Linda’s voorgaande werk. “Een dramaserie waarin gemakzuchtig de grootste clichés over de tv-wereld achter elkaar zijn geplakt, soms best goede acteurs een goedkope pruik hebben opgezet en dat je als voormalig tv-koningin, die er altijd prat op ging precies te weten wat haar kijkers willen zien, serieus denkt dat je daarmee een nieuwe topproductie aflevert à la Divorce en Gooische Vrouwen.”

Tweede aflevering

Talpa’s reactie op het Angela-achtige incident in de aflevering? “Five Live is een komische afspiegeling van de televisie- en talkshowwereld met verzonnen personages.” Het herkennen van mensen in deze personen lijkt dus onzin. “We raden je aan om de volledige serie af te kijken voor de gevolgen van het ongeval met Ellen van Boetzelaar.”

Orlando

Naast de kersverse botsing tussen de twee bekende Nederlandse vrouwen, sloeg Five live de plank ook mis door voor een personage de exacte naam te gebruiken van de overleden 17-jarige jongen Orlando Boldewijn. Hij verdronk op mysterieuze wijze nadat hij een date op een woonboot had.

Puur toeval, volgens Talpa. “Het personage Orlando is fictief en de naam is – nu blijkt zeer ongelukkig – toevallig gekozen. Ondanks dat een groot team het script heeft gelezen en bij de opnames aanwezig was, is helaas door niemand deze link gelegd”, laat een woordvoerder van Talpa Network weten.

“De moeder ziet op geen enkele wijze kwade intenties hierin bij de producent”, zegt Sébas Diekstra, de advocaat die de moeder van de overleden Orlando bijstaat. “Dat de keuze voor deze naam ongelukkig uitvalt, is wel duidelijk.”

Lees ook
Linda de Mol genoot van eerste klus na ‘The Voice’-wanpraktijken: ‘Heel veel gelachen’

FIVE LIVE

Five live is, volgens columnist Angela, “een bloedstollend saaie versie van De TV Kantine”. Benieuwd naar het bloederige einde van de look-a-like van Angela? Die zie je hieronder.

Wel echt de wildste 40 seconden in de Nederlandse seriegeschiedenis pic.twitter.com/9lf7LSJmGK

— Alex Mazereeuw (@AlexMazereeuw) October 3, 2022

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: AD, ANP, Telegraaf | Beeld: ANP

The post Angela de Jong uit kritiek op serie Linda de Mol: ‘Mij met een bebloede schedel voor dood laten eindigen is haar natte droom’ appeared first on Flair – Voor jou, over jou.

Scroll naar boven