Dit zijn de vijf mooiste stranden van Italië

Italië is niet de beste strandbestemming van Europa, maar mooie stranden zijn er zeker wel. Je moet ze alleen weten te vinden. En daarom hebben wij de vijf mooiste stranden van Italië voor je op een rij gezet!

Stranden in Italië

Bij mooie stranden denk je natuurlijk aan langgerekte zandstranden met wuivende palmbomen. De meeste stranden in Italië zijn echter piepklein, echte lange zandstranden zijn er niet zo veel, in tegenstelling tot andere landen aan de Middellandse Zee. In Italië heb je hele andere soort stranden, je kent de foto’s vast wel: kleurrijke huisjes die tegen een steile rotswand aan gebouwd zijn, met op de voorgrond een klein zandstrand. Zeker aan de Bloemenrivièra vind je dit soort schitterende baaien met strandjes. Lang niet allemaal hebben ze zandstranden, want ook stranden met kiezelstenen en rotsen komen hier veel voor. Maar zoek je juist de zandstranden met helder water, van die plekken waar je de hele dag op een strandbedje aan het water door kunt brengen, dan zijn dit de vijf beste tips die we je kunnen geven!

▸ Tip: ook aan het Gardameer in Noord-Italië vind je mooie strandjes. En de foto boven dit artikel is gemaakt in Riviera del Conero, ook prachtig!

1. Calambrone – Toscane

Op een half uurtje rijden van de stad Pisa ligt Calambrone. Een kleine plaats met een van de mooiste stranden van Italië! Het zandstrand van Calambrone is langgerekt, met fijn zand.

En het leuke is: hier vind je ook een aantal hele toffe strandtenten! Een hele fijne plek dus om een lekkere lange stranddag te houden. Verblijf je langer in de omgeving van Calambrone, dan zijn Pisa en Livorno hele leuke steden om naartoe te gaan. En een stukje naar het noorden vind je de beroemde Cinque Terre!

Naar Toscane ga je vooral op reis voor cultuur, om door dromerige steden en dorpen te dwalen (Siena, Lucca, Florence) en niet zozeer voor een strandvakantie. Forte dei Marmi is populair maar daar is het zó druk dat je het zand niet eens meer ziet. Calabrone Beach is wat dat betreft veruit de beste keuze in Toscane!

Say hello to the beach! #calambrone #beach

Een bericht gedeeld door Travelvalley (@travelvalley) op 30 Mei 2015 om 4:29 (PDT)

Scroll naar boven