Categorieën
RSS feeds

Elektrisch rijden naar Zuid-Frankrijk: overzicht van alle laadpalen

Gaan we deze zomer met onze elektrische auto op vakantie naar Zuid-Frankrijk? Het is een vraag die veel automobilisten met een elektrische auto (EV) zich ook deze zomer weer zullen stellen. Met als belangrijkste twijfel: kan je zorgeloos met een elektrische auto op vakantie? Om antwoord te geven op die vraag hebben wij de routes vanuit Nederland naar Zuid-Frankrijk gereden met als eindbestemmingen Nice en Perpignan. Met een elektrische auto uiteraard. Hier vind je een overzicht van alle laadstations op de route zodat je goed voorbereid op vakantie kunt gaan. Want dat is uiteindelijk dé oplossing: neem de tijd om je reis voor te bereiden om volledig uitgerust in Zuid-Frankrijk aan te komen!

Bereid de reis goed voor

De potentiële stress van elektrisch rijden naar Zuid-Frankrijk heeft alles te maken met welke laadpasjes moet je hebben, de hoeveelheid (bij voorkeur) superchargers op de route, zijn ze makkelijk te vinden en kom ik niet terecht in lange rijen met wachtenden? Waar we in Nederland inmiddels er steeds meer laadstations er zien bij komen blijft de aanwezigheid van laadstations in Frankrijk nog steeds een onderwerp. Tesla rijders hebben inmiddels hun eigen hubs wel weten te vinden maar voor de meeste EV-rijders blijft Frankrijk een uitdaging. Het is juist daarom dat het advies vaak luidt, installeer meerdere apps en neem vooral ook meerdere laadpassen mee. Dan voorkom je mogelijk verrassingen. En die laatste ga je toch tegenkomen. Laadpalen die niet werken, laadpalen die niet zijn aangesloten, spontane verbouwing activiteiten of de aanleg van juist nieuwe (extra) laadpalen. Helaas kun je ook niet zeker zijn van al die apps of Google Maps. De informatie is vrijwel nooit actueel of compleet.

Heb je al die bovenstaande plagen overwonnen dan moet je nog hopen dat er een laadplek vrij is. Ga je wachten of zet je in op de volgende mogelijkheid? Het zijn situaties die je tegen gaat komen.

Een overzicht van alle laadstations naar Zuid-Frankrijk

Om zeker te weten wat je tegen gaat komen reden wij de route door Frankrijk naar de Italiaanse en Spaanse grens met als eindbestemmingen Nice en Perpignan. We hebben een overzicht gemaakt van wat je gaat tegenkomen. Deze routes hebben wij begin juli 2022 gereden.

Tijdens de gereden routes hebben wij de laadplekken die we echt aanraden gemarkeerd. Op deze plekken vind je meerdere snelle laadpunten (150 kW en meer), operationeel in orde en goed bereikbaar.

Laadpunten langs de populaire route naar Zuid-Frankrijk

BRON