Goed nieuws: er komt een directe nachttrein naar een outdoor walhalla in Duitsland

In Nederland de trein instappen en ontwaken in een outdoor walhalla. Het kan vanaf 25 maart 2024. Dan rijdt er namelijk een directe nachttrein van Nederlandse steden naar Saksisch Zwitserland (dat in Duitsland ligt). 

Dit gebied in het zuidoosten van Duitsland is populair onder de avonturiers en buitensporters. De natuur is er met rotsformaties en grote bossen adembenemend. Je kunt er niet alleen goed wandelen en fietsen over goed gemarkeerde paden, maar ook klimmen. Denk bijvoorbeeld aan het Elbsandsteingebergte, dat meer dan duizend vrijstaande zandstenen torens kent.

Retourtje, alsjeblieft

Daar willen we naartoe. Maar hoe kom je in dit groene gebied? Door de nachttrein te pakken, dus. Je kunt zowel in Brussel, Antwerpen, Rotterdam en Amsterdam opstappen en de European Sleeper treint niet alleen naar Bad Schandau in Sasksisch Zwitserland (het outdoor walhalla dus), maar ook naar Praag, Berlijn en Dresden.

Houd de website in de gaten, want er zijn inmiddels ook plannen om de dienstregeling uit te breiden naar Zuid-Europa en Scandinavië.

Meer lezen

5 Franse steden om naartoe te treinen binnen 6 uur. 
Ook deze stedentrips kun je met de trein doen. 
Waarom reizen met de trein een comeback maakt. 

Tekst Bente van de Wouw Bron Outdoor dichtbij Fotografie Sannga Rima Roman Selia/Unsplash.com
Gepubliceerd op 6 februari 2024

Scroll naar boven