Categorieën
RSS feeds

Dit zijn de 20 mooiste dorpjes van Spanje

Mooie dorpjes heeft Spanje volop, verspreid over het hele land. Maar wat zijn nu de aller mooiste? De Spaanse krant El País is voor jou op zoek gegaan naar de mooiste dorpjes van Spanje. Uit een voorselectie van 250 dorpjes hebben de Spanjaarden hun favorieten mogen kiezen. En daar is vervolgens deze lijst uitgekomen. Dit zijn de winnaars: de 20 mooiste dorpjes van Spanje volgens de Spanjaarden zelf dus. Mocht je op vakantie naar Spanje gaan, dan zijn deze dorpen wellicht goed te bezoeken vanuit jouw vakantiebestemming Kijk en geniet mee!

Het dorpsleven in Spanje

Mooie grote steden zijn er zeker ook, perfect voor een stedentrip, maar het échte Spaanse leven ontdek je het beste in de dorpen. Daar proef je de verfijnde Spaanse keuken, spelen ‘s avonds om 22.00 uur kleine kinderen nog gewoon op straat en dwaal je door de mooiste steegjes. Zeker als je ervoor kiest om een van deze mooie plekken te bezoeken, ervaar je het dorpsleven in Spanje zoals het bedoeld is.

1. Albarracín – Aragón

Het dorpje Albarracín is uitgeroepen tot het mooiste dorpje van Spanje. Albarracín ligt in de regio Aragón, ongeveer tussen de grote steden Madrid en Valencia in. Albarracín is een bergdopje met een fenomenale ligging, hoog op een heuvel. Vooral de oude verdedigingsmuur die nog volledig in tact is, maakt het dorpje zo mooi.

Albarracín wordt ook wel de roze stad of het roze dorp genoemd. Omdat in het juiste licht de huizen ook daadwerkelijk roze lijken te zijn. Van een afstandje kun je het roze dorp het beste bewonderen.

Overigens heeft Albarracín al vaker prijzen gewonnen als mooiste dorpje, dit is zeker niet de eerste keer. Wie er ooit een keer is geweest zal dat volledig kunnen beamen. Het dorp staat ook op de nominatielijst om tot werelderfgoed benoemd te worden.

Albarracín in Aragón is het mooiste dorpje van Spanje
© miquelrc – Adobe Stock

BRON