Categorieën
Nieuws

Hoteltip: ontdek het romantische boutique hotel Flora Batava

De Gooi en Vechtstreek is een van de meest verrassende regio’s van Nederland. Langs de rivier de Vecht vind je misschien wel de mooiste landhuizen die ons land rijk is. De pracht en praal spat er vanaf. Het is een regio met veel water, sfeervolle dorpen en mooie natuur. Een hele goede plek dus voor een weekendje weg, zeker als je toe bent aan een dosis romantiek in je leven. Heb jij zin in een weekendje weg in de Gooi en Vechtstreek? Om te overnachten is dit dé hoteltip waar je naar op zoek bent: ontdek Flora Batava in Nieuwersluis, een idyllisch boutique hotel dat direct aan de Vecht ligt. Een regelrechte droomplek voor een romantisch weekendje weg!

Flora Batava: een stukje geschiedenis

Flora Batava ligt aan de Vecht in Nieuwersluis, net naast Breukelen. De geschiedenis van Flora Batava gaat terug naar het jaar 1760, toen hier door ene Agnes Block een oude hoeve werd gekocht. Deze dame liet onder andere een oranjerie, boomgaarden en verschillende vijvers aanleggen en maakte er ‘Buitenplaats de Vijverhof’ van. Door te ruilen en handelen met kooplieden en botanisten verzamelde Agnes honderden planten- en bloemensoorten van over de hele wereld en maakte van dit landgoed een indrukwekkende, kleurrijke plek. Zo ontstond ook de bijnaam ‘Flora Batava’.

Een paar eeuwen later vond in 2019 een flinke renovatie plaats en is het rijksmonument in ere hersteld. Sinds april 2021 is Hotel Flora Batava open.

Het logo van Flora Batava is trouwens een ananas en dat is niet zomaar. Agnes Block was de eerste botanicus in Nederland die een ananas uit een plant wist te kweken.

De Junior Suite in de villa heeft veel fraaie oude details

BRON