Categorieën
RSS feeds

Cruisen tussen Italië en de Griekse eilanden: zo leuk is dat!

Een cruisevakantie is een bijzondere ervaring. Ik maakte als dertiger mijn eerste cruise en na acht dagen overwoog ik om te verstoppen om niet van boord te hoeven. Maar ja, mijn eerste cruise-ervaring was er dan ook meteen een die niet snel overtroffen kán worden. Een achtdaagse vakantie van Italië naar de Griekse eilanden Santorini, Rhodos, Mykonos met de Celebrity Edge, een van de mooiste en meest luxe cruiseschepen in de Middellandse Zee.

8 dagen cruisen tussen Italië en de Griekse eilanden

Op een cruiseschip is zo ontzettend veel te ontdekken en doen, dat je bijna zou vergeten dat je overdag ook nog fantastische bestemmingen mag bezoeken.

De Celebrity Edge is dan ook niet zomaar een cruiseschip. Het schip is ruim 300 meter lang met verdiepingen. En werkelijk álles is aan boord: casino, theater, bioscoop, een hardlooproute op het bovendek, restaurants en cafés, zwembaden, jacuzzi’s, fitness, spa, shops en kunstgalerij.

Je begrijpt dat je in principe niet eens van boord zou hoeven tijdens een 8-daagse cruise. Maar ja, ook Santorini, Rhodos, Mykonos en Napels wil je niet missen.

Goed om te weten voor je aan boord gaat: de Celebrity Edge vaart met ongeveer 20 knopen (dat is zo’n 40 kilometer per uur). Dit betekent dat de korte afstanden tussen de Griekse eilanden ’s nachts worden gedaan. Tijdens de route tussen Italië en Griekenland ben je een hele dag op zee. Wat fijn is, want dat geeft je ook de ruimte om van alle faciliteiten op het schip gebruik te maken. Gemiddeld heb je per bestemming 8 tot 10 uur, zodat je naar wens ook bepaalde excursies kunt boeken.

De route van de Celebrity Edge van Italië naar de Griekse eilanden Santorini, Mykonos en Rhodos

BRON