Categorieën
RSS feeds

De 10 coolste dingen om te doen in Lissabon

Eerlijk is eerlijk: ik ben nogal Italië-minded en was compleet verrast bij mijn eerste bezoek aan Lissabon in Portugal. Anders dan andere steden, waar het soms toch wel een beetje highlights aantikken is, vond ik Lissabon compact en relaxed. Ik ben écht gevallen voor deze stad. Want waar anders vind je een soort van Golden Gate Bridge en Cristo Redentor op één plek? Ik bedoel maar. Breng jij binnenkort je eerste bezoek aan Lissabon? Dit zijn 10 dingen die je sowieso wilt doen in Lissabon!

Liefde voor Lisboa

Hoewel ik redelijk geografisch onderlegd ben, had ik altijd het idee dat Lissabon in meest zuidelijke puntje van Portugal lag. Dat is dus niet het geval. De stad ligt in het westen van Portugal, aan de monding van de rivier de Taag. Deze rivier mondt uit op de Atlantische Oceaan, waarvan de zilte lucht met verkoelende briesjes de stad bereikt. Eén van de fijnste dingen aan Lissabon vond ik dan ook het slenteren langs het water. Daarnaast vind je in Lissabon een goede balans tussen authentieke straatjes met de Portugese tegels enerzijds, en moderne, futuristische bebouwing anderzijds. Wil je een typisch Lissabons feestje meepakken? Bezoek de stad dan in juni want dan is het de hele maand Festas de Lisboa, met als hoogtepunt het feest van beschermheilige Santo António op 12-13 juni. Wat er nog meer te vinden is? Ik zet het voor je op een rijtje.

▸ Tip: koop voor vertrek online alvast een Lisbon Card via Get Your Guide voor gratis onbeperkt openbaar vervoer en korting op attracties en bezienswaardigheden.

1. Pak tram 28 door Lissabon

Bij Lissabon heb je hoogstwaarschijnlijk als eerste het beeld van een gele tram in je hoofd. Tram 28 is doorgaans bomvol, maar hier wil je toch echt even ingezeten hebben. Plan dat bijvoorbeeld zo vroeg mogelijk op de dag, of op een andere rustiger tijdstip. Tramlijn 28 vertrekt vanaf Martin Moniz in de Baixa, de benedenstad. In 50 minuten (zolang hoef je er natuurlijk niet in te zitten) rijdt hij richting de pittoreske straatjes van de volksbuurt Alfama. Dat brengt me meteen bij tip nummer twee…

Goedkope vliegtickets naar Lissabon
De leukste hotels
Boek een complete stedentrip

Pak tram 28 door Lissabon

BRON