Categorieën
RSS feeds

Dit zijn de 9 leukste dingen om te doen in Cascais, Portugal

Zonovergoten stranden, terrasjes die lonken, gezellige straatje en kleurrijke vuurtorens: het is allemaal binnen handbereik als je naar Cascais reist. Deze beeldschone badplaats ligt op een half uurtje rijden van Lissabon en is een hele goede keuze voor de zomermaanden! Al is het hier zeker ook in het voor- en najaar meer dan aangenaam.

Cascais: een sfeervolle badplaats

Cascais – dat je uitspreekt als kas-kajsh – ligt zo’n beetje in het midden van Portugal, aan de kust. Cascais is van oorsprong een vissersplaats, al is het inmiddels vooral het toerisme waar het stadje op draait. Vissersboten komen echter nog steeds iedere dag hier aan met hun verse vis en dat ruik je vooral heel goed als je langs de haven wandelt. En uiteraard zijn er volop visrestaurants in het stadje te vinden.

Tegenwoordig is het een sfeervolle badplaats met luxe villa’s en mooie appartementen, maar op een manier die heel knus oogt. Eén van de leukste dingen aan Cascais zijn de zandstranden, waar zelfs locals vanuit Lissabon graag voor naar deze kust rijden. Een heerlijke plek dus voor een weekje ontspanning aan de Portugese kust. En dit wil je er doen!

Wie houdt er niet van deze Portugese architectuur?

BRON