Categorieën
RSS feeds

De Amalfikust: een droomweg om te rijden in Italië

Er zijn in Europa een aantal wegen die je een keer gereden moet hebben, en één daarvan is de route langs de Amalfikust. De Amafli Drive SS163 is een schitterende kustweg die op fenomenale wijze door het landschap slingert. De Amalfikust ligt in Italië, net iets ten zuiden van de stad Napels, op het schiereiland Sorrento. De natuur is hier zó indrukwekkend mooi dat de Amalfikust inmiddels ook tot het werelderfgoed behoort. De Amalfikust is niet zo lang: de weg van Sorrento naar Salerno is slechts vijftig kilometer lang. Maar hoe kort ook, het is echt een droomweg om te rijden, die je met een gerust hart op je bucketlist kunt zetten.

➤ Verken de Amalfikust op Italiaanse wijze en leg deze route af op je eigen Vespa. Tijdens The Vespa Trip rijd je 3 dagen lang op verschillende plekken langs de idyllische Amalfikust. Wat een droomreis!

Droomroute langs de Amalfikust

De Amalfikust is vernoemd naar het stadje Amalfi. Een klein, toeristisch plaatsje waar de geschiedenis van deze kust ooit begon. Inmiddels is dit kustgebied uitgegroeid tot een van de beroemdste delen van de Italiaanse kust. Je vindt er een aantal van de mooiste dorpjes van Italië, waaronder Positano. Dit dorpje ligt op fenomenale wijze tegen de rotsachtige kust aan geplakt. En alle huisjes van Positano zijn ook nog eens in vrolijke kleuren geschilderd. Maar er zijn langs de kust nog veel meer bijzondere plekken waar je een keer moet stoppen.

Positano: de mooiste plek aan de Amalfikust

BRON