Categorieën
Nieuws

De 5 beste outdoor tips voor een vakantie in Salzkammergut

Salzkammergut is de verborgen parel van Oberösterreich. Deze regio in Oostenrijk is namelijk helemaal niet zo bekend onder Nederlanders en is indrukwekkend mooi. Hier ligt onder andere het beeldschone dorpje Hallstatt, misschien ken je het wel. Of het 5 Fingers uitkijkplatform op het Dachstein-massief. Het is de perfecte bestemming voor natuurliefhebbers en iedereen die het moeilijk vindt om stil te zitten. Ben jij gek op mountainbiken, watersport, hiken, canyoning en alle sportieve dingen die de bergen je te bieden hebben? Dan zou een vakantie in Salzkammergut zomaar eens de ideale plek voor jou zijn!

Waarom Salzkammergut zo bijzonder is

Salzkammergut ligt in het midden van Oostenrijk, in het zuidelijke deel van de deelstaat Oberösterreich (Opper-Oostenrijk). Het is een regio die anders is dan de rest van Oostenrijk. Hier geen ruwe bergtoppen zoals in de Alpen, maar een glooiend heuvellandschap met verrassend mooie meren. Daartussen liggen dromerige dorpen en sfeervolle kleine steden.

Oberösterreich is een vrij grote deelstaat, die je het beste ontdekt via kleinere regio’s. Wij geven je graag de beste outdoor tips op de mooiste plekken in Salzkammergut!

Inneres Salzkammergut/Dachstein
Mondsee/Irrsee
Wolfgangsee
Fuschlsee
Attersee-Attergau

BRON